Kan BSKT spela som senast hemma mot Jämtarna ?

Måndag 3 februari, 2020

BSKT mot Jämtland är en oviss historia med tanke på skadeläget för BSKT. För Jämtland har de ljusnat avsevärt med Puidet tillbaka och dessutom nye Martin som är tung och svår nära korgen.

Kan Well återigen leverera liknande stats som i de inledande matcherna efter sjukdomen som däckade honom totalt nu när hans pappa är i Umeå på besök. Pappa Welle var faktiskt aktuell för spel Plannja på 70-talet då hans college coach var coach i Plannja. Jag har sett Zabas på träning ett par gånger. En välskolad kille från Litauen som har mycket basket i sig. Frågan är bara vad han kan leverera till BSKT på hemmaplan i skarpt läge.

Odomes är fortfarande ur spel och det finns risk för att han förblir så resten av säsongen. Presutti fortsätter att få nya skador och missar troligtvis återigen en match. Till råga på allt så är inte heller Williams 100%. Förutsättningarna är inte de bästa men matcherna mot Jämtland har en tendens att bli himmel eller helvete.

När Jämtarna var i Umeå senast åkte de på en kölhalning som Gehrke troligtvis inte har förträngt ännu. Om han får chansen då kommer han att ge tillbaka med samma mynt i kväll.

Efter förlusten i Norrköping tog A3 ledigt. Jag ser att alla halltiderna är avbokade till på onsdag. Det är troligtvis räfst och rättarting i leden och jag väntar med spänning på vad som kommer att hända.

OS kvalet för damlandslaget inleds på torsdag och det mot Japan, som Sverige måste spela mot trots att de redan är kvalificerade. ”OS kvalet är träningsmatcher för Japan”. FIBA kan verkligen hitta på lite av varje. Japan liksom USA kunde ha fått fixa sina egna träningsmatcher och inte störa det viktiga OS kvalet. Har du tänkt på att om ngn starter i Sverige blir skadad i inledningmatchen mot Japan då kostar det.

Jag hörde en intervju med assisterande coachen Viktor Bengtsson på radiosporten igår. Han var väldigt optimistisk och det är naturligt och som han måste vara. Han trodde att Sverige skulle gå vidare på Kanadas bekostnad och det är logiskt att tro på det för honom men………..

Jag vill vara optimist men tyvärr så tror jag inte att Sverige kan slå varken Kanada eller Belgien. Båda lagen är en klass bättre än t ex Ryssland som Sverige slog för att få en plats i OS kvalet.

OS kvalen är för övrigt lättare idag än det var när det begav sig senast. Då gällde det fem matcher på fem dagar den 6 – 10 juni 1988 i Malaysia. Sverige förlorade mot Italien, Tjeckoslovakien och Kanada (-29). Man vann mot Irland och Japan men det räckte inte. Ume Basket hade flera spelare som var egna produkter i det landslaget. Smaka på den du.

Svenska Cupen

Bronsmatcherna både på dam och herrsidan blev skrattmatcher utan värde. Antingen så slopar man dem eller så hittar man på något pris som är av värde för lagen. För övrigt anser i alla fall jag att Cupen är slöserie med pengar. Sverige är fn inte mogen för en Svenska Cupen med ett sådant upplägg.

Godmiddag