Varför är A3 spelarna så ojämna ?

Söndag 2 februari, 2020

Det har inte funnits någon kontinuitet alls i poänggörandet i A3 hittills under säsongen. Titta bara på förra helgen då Lawrence briljerade med 25 poäng mot Högsbo och var bra, på söndag mot Luleå osynlig. I fredags var hon återigen osynlig mot Norrköping med bara 2 poäng på 21 minuter trots bara 3 foul. Varför är hon så ojämn ?

Hansson blev med i All Star laget förra helgen pga inspirerat spel och 17 respektiva 15 poäng i de båda matcherna och många minuter. Igår bara 6 poäng trots 31 minuters spel. Varför är hon så ojämn ?

Beror ojämnheten det på spelarnas egna prestationer eller på rund av motståndarna. Är det motståndarna som genom taktik får dem ur spel ? Är det brist på bra träning och ork som är boven ?

Det är också ganska uppenbart att lagen har lärt sig hur de skall spela försvar mot Brown som i år bara ligger 25:a i skytteligen med ynka 11.8 i snitt.

Drummer som fick åka hem ligger faktiskt före på 23:e plats med 12.88 poäng.

Övriga utlänskor har Ivezic 10.6 (31:a) Lawrence 9.7 (36) Radocaj 8.6 (40) Pelander 7.7 (45). Inte ens om alla håller snittet i alla matcher räcker det till seger i de flesta matcherna i BLD.

Det blir intressant att studera hur A3 har tänkt fortsättningen. Det har länge varit uppenbart att Brown inte längre levererar som förr mer än random matcher. Jag tillhör dem som anser att hon borde kunna leverera 20+ i varje match även när hon är ur form men då måste hon få spela ”sitt spel”.

Att behålla Lawrence den här säsongen förvånade mig eftersom fjolårssäsongen var så ojämn men hennes atletism och stundtals bra offensiva spel tilltalade antagligen ledningen. Tyvärr har hon blivit sämre. A3 måste få henne att leverera bra minuter varje match om hon skall vara kvar.

Både Ivezicoch Radocaj ”är bra namn” men har inte levererat det som förväntas inte ens från dag ett. Pelander har varit ungefär som i Norrköping, kanske lite sämre. Jag skulle inte bli förvånad om dessa tre får lämna A3 skutan inom kort. 

En riktigt bra amerikanska fyller upp platsen för alla tre.

Blir det en helt ny kvartett i A3 inom kort, som kan börja vinna matcher igen för det fungerar uppenbarligen inte nu. Nej det blir det givetvis inte. Så kommer man inte att agera men något radikalt måste göras och det räcker inte alls med Yderström.

Godmiddag