De tre atleterna var riktigt bra igår

När jag såg laguppställningarna på Tyskland respektive Sverige igår kväll så tänkte jag – ”Herregud hur skall detta sluta”. Tyskland med flera NBA spelare och Euroleague spelare. Sverige med SBL spelare och någon enstaka som spelar på högre nivå.

Starten på matchen blev precis som jag trodde det skulle bli. Sverige kom inte till bra lägen. De lägen man fick missade man pga stressen. Tyskland hade heller ingen lysande start men dom lade i ungefär var tredje bollinnehav och gled ifrån till 15 – 4 men sedan hände något.

Hemmalaget blev bekväma eftersom det gick så lätt och det var precis vad Sverige behövde för att få chansen att komma in i matchen. Du kanske inte håller med mig om min beskrivning men det är så jag upplevde det.

Från mitten av den första perioden och ett par minuter in på den fjärde perioden spelade Sverige riktigt bra basket. Atleterna Pantzar, Clarence och Njie rev sönder det tyska försvaret. Dom sköt bra  och lyckades lägga i bollar nära korgen och sätta straffkasten.

Terins sänkte tre treor och fick sitt landslags genombrott, Spires, Ramstedt och Lecesne sänkte fyra treor och Höök tog viktiga returer när de stora killarna försökte blockera ut jättarna i Tyskland. Det var kämpatag. En laginsats som stack ut och förtjänar gott betyg. Motståndet var bra och STORT.

Det är inte så konstigt att orken tog ut sin rätt på slutet. Det var en väldigt fysisk match som stundtals spelades i underhållande högt tempo. När tyskarna spelade gå basket då var Sverige med i matchen.

Sveriges bästa spelare i den här matchen var ”de tre atleterna”. Barra Njie var sensationellt bra men Clarence och Pantzar inte långt efter.

Prestationen var så bra så jag fick lite hopp inför kvalmatcherna mot Nederländerna, Kroatien och Belgien som startar den 10 augusti i Turkiet.

Det som oroar är återbuden. Jag saknar Håkansson, Czerapowizc och Birgander. Med dem kan Sverige variera spelat mer. Hur blir det med ?

Det blev torsk med 87 – 68 men Sverige hade lika i paus och höll jämna steg några minuter in i fjärde sen orkade de tre atleterna inte längre ta sig till korgen och lägga i bollen.

NSD krönikören skriver att den grekiska guarden Anna Stamolamprou är aktuell för Luleå. Om det stämmer så är det en tuff guard som har bra skott och är van vid hårt försvar så hon skulle nog passa in i SBL.

Eurosport har visat en hel del bra sport från Universiaden i Kina den senaste tiden. Jag undrar vad det beror på att Sverige inte längre deltar. Nog borde det gå att få stipendium från skolverket för att ha råd att delta.

Det gjorde Sverige på 80-talet och 90-talet med ganska bra framgång.

Universiad lagen skall bestå av studenter och vi har massor av duktiga studenter inte bara i Sverige utan framförallt i USA. Att delta i Universiaden skulle kunna vara ett sätt att stimulera dem till spel i landslagen.

Godmiddag