Jag är förvånad över antalet besök

”Vi kommer att spela en rolig basket vilket också blev viktigt i slutändan” säger Gustav Hansson i NSD.se. Det blir verkligen spännande att få se hur den basketen ser ut.

Den basket som spelades i Umeå BSKT var kanske inte världens roligaste. Ganska långsam transport av bollen och speluppbyggande, men med få bortkastade bollar, hög effektivitet och väldigt framgångsrik. 

Gustav Hansson spelade i ett lag där coachen litade till 100% på honom och gav honom grönt ljus, men innan han fick grönt ljus så utbildade Balibrea honom i mer än ett år så att han visste hur han skulle reagera i alla tänkbara situationer. Jag har själv suttit på läktaren och studerat arbetet.

Det som var nyckeln till framgången det var att alla övriga i laget köpte tanken att Gustav skulle ha bollen det mesta av tiden och att han fick avsluta anfallen som han ville. Jag är ganska säker på att det inte blir så i Luleå och jag är säker på att han får en annorlunda roll i höstens BC Luleå.

Fick idag höra att Gustav Hansson har tackat nej till landslaget. Det gillar jag inte. Alla borde ställa upp om dom är frisk och kry och skadefri. Hoppas att det inte är den nya klubben som har avrått honom att delta på landslagslägret.

Jag önskar i alla fall Gustav  & Daniel Hansson lycka till i mitt andra lag BC Luleå.

Som Norrbottning kändes det konstigt i fjol när BSKT slog ut BC Luleå i kvartsfinalen med 3 – 0. Det kändes lika osannolikt som 1987 när mitt dåvarande lag KFUM Skellefteå besegrade Plannja Basket med 30 poäng i dåvarande elitserien.

Den förlusten var droppen som fick Plannja bägaren att rinna över. Jag tror att kvartsfinal förlusten mot BSKT hade samma effekt. Man bestämde sig att nu var det dags att satsa för att återta positionen som ett av landets bästa lag. Vi får se om den nya coach trojkan lyckas med det. Det borde kunna gå med tanke på att alla resurser som man har bakom sig.

Kollade på Baylor spelaren Florent Thamba, 208 cm som har skrivit på för Jämtland. Han är från Congo Kinshasa, är lång och har räckvidd som få men frågan är om han passar i SBL. Hans straffkast procent är dessutom bara 64 så han lär få stå på linjen en hel del till hösten.

Kommande helg spelas Kalix Street 3X3. Jag har varit där de senaste två åren med Minerva killar men i år blir det ingen resa. Kul är det att fyra killar iaf deltar och representerar Minerva.

Hörde att Jerebko deltar i herrsenior klassen. Han verkar försöka arbeta sig tillbaka till svensk basket. Hoppas att han rensar luften med SBBF om han fortfarande vill representera Sverige. Det är ju SBBF som trots allt bestämmer.

Jag är förvånad över antalet besök på min HOOPS blogg.

Den 6 juli noterades 1646 besök. Det lägsta antalet besök per dag har varit runt 500 och det är under den senaste veckan. Folk har semester.

Den vanligaste tiden att gå in på HOOPS bloggen är runt 13.00 och besöket tar mellan 60 – 80 sekunder alltså ungefär den tid det tar att läsa den här krönikan.

Godmiddag