Låt oss hoppas på ett mirakel

Tim Finke, 24 år, 198 cm blev BSKT´s andra amerikan (# 1 blev Will Butler). Finke kan vara ett fynd men man vet aldrig hur det blir när en spelare kommer direkt från college till SBL. Killen ser ut som Jesus med det långa krulliga håret. Låt oss hoppas på ett mirakel.

Jag har sett en hel del stream med honom och det ser bra ut. Han är en hårt jobbande spelare med bra försvar som sällan blir utfoulad. Skottet är bra men fattas bara annat när man har en pappa som är headcoach. Hoppas framför allt att killen visar samma takter när han landar i Umeå.

HOOPS gissade rätt. Gustav Hansson skrev på för BC Luleå. Det var inte svårt att räkna ut. Om inte Norrköping vill ha honom då står BC Luleå först i kön. BC Luleå har lika mycket deg som Norrköping, lika bra lokaler och förutsättningar och brorsan har redan skrivit på för dem.

Det verkar som att bossen Mosesson har tänkt lämna BC Luleå med laget i toppen. Guard sidan är nu stark, frågan är hur det blir på forwardsidan. Det kommer garanterat någon fler stark spelare. En riktigt stor stark power forward behövs plus en stor 3 poäng skytt då är laget klart. Jerebko ?

Lite överraskande är det att Nick Spires går tillbaka till Södertälje. I Norrköping fick han grönt ljus att till och med skjuta 3 poängare trots att han inte är en sådan skytt. Är det så att SBBK betalar mer än Norrköping eller är det hans rötter i Södertälje som avgjorde.

Norrköping kanske ändrar lite i spelstilen och letar efter en eller kanske två stabila 4-5:or för det saknade man i fjol. I Champions League vägde Spires och Ramstedt lätt.

SBL lagen som har deg att jobba med lurpassar lite på varann.

”På SBL fronten nästan intet nytt” har det varit i två månader men nu börjar det röra på sig.

Mycket kanske redan är påskrivet men klubbarna har hållit tyst ?  Knappast. De sociala medierna läcker hela tiden. Det går inte att hålla något hemligt.

De svenska U 20 herrarna klarade inte av att ta sig till A gruppen till nästa år. Gruppspelet gick bra och även kvartsfinalen, men i semifinalen hade man ingen chans mot Tjeckien (94 – 74). Det såg långa stunder ut som pojkar mot vuxna.

Jag tycker att kampviljan under korgarna saknades. Det var ungefär samma visa i brons matchen.

Det som Sverige är sämst på 3 p skytte, returtagning och samspel (få assist) och det blev avgörande – tycker jag.

Någon individuell bedömning av spelarna gör jag inte eftersom jag inte har sett dem live men jag kan konstatera att en del spelares rykte om kvalitet är betydligt överdrivet eller överskattat.

Jag tycker att coach staben har matchat laget bra för det mesta men det ser lite konstigt ut när en spelare som inte får starta (Boström) har gjort mest när matchen är över. En del spelare har fått för många minuter i förhållande till prestationen.

Godmiddag