De ideella funktionärerna

Vad vore svensk idrott utan de ideella ledarna och ideella funktionärer, som nästan aldrig uppmärksammas?

Jag tittade härom dagen på en match i Basketligan mellan Umeå Nordics och M7 från oktober 1998. Det som jag särskilt noterade det var att Liza Orre, 22 år och Kim Orre, 20 år satt i sekretariatet.

Vad är det för märkvärdigt med det kanske du undrar.

Jo det som är så fint det är att dom fortfarande ställer upp ideellt match efter match, säsong efter säsong.

1998/1999 var den första på elit/liga nivå därefter har dom suttit i div 1, damernas Elitserie, Damligan, Basketettan och därefter SBL herr och dam.

Dessa damer är idag 46 resp 44 år och still going strong i Umeå BSKT´s sekretariat. Snacka om eldsjälar men samtidigt proffs på funktionärernas arbete.

Det är faktiskt 25 års jubileum för Liza och Kim. Jag tippar att dom har mellan 300-400 elitmatcher i sin CV eftersom dom har hjälpt både dam och herrbasketen i alla år. Heders.

Noterar att ligadomaren Poria Goniband från 1 september anställs på 50% som domar utvecklare av SBBF. Uppgiften blir att utveckla domarna. Det blir spännande att studera den utvecklingen.

Du som läser HOOPS vet att jag ständigt förespråkar domare som vågar följa case booken. Alla kan den från pärm till pärm men allt för mycket egna bedömningar förekommer.

Hur är det möjligt att man tillåter en ny koran brännare och det utanför Stockholms största moské. Jag tror att de flesta svenskarna tycker att det borde förbjudas även om vi har yttranderätt i Sverige. Koran bränning är provocerande beteende som borde stoppas innan det händer. ”Som man sår får man skörda” gäller även för den svenska regeringen.

Vem vet vem som har rekryterat den senaste brännaren ? 

Godmiddag