Alla ställer upp för landslaget

Jag skrev i HOOPS för länge sedan att Umeå i år knappast platsar bland topp tio (10) i kampen om Sveriges bästa idrottsstad 2022/2023. Jag fick en del synpunkter på den åsikten.

Jag var inte fel ute. När Umeå IK hösten 2022 och nu IBK Dalen herr åkte ut högsta serierna och Umeå BBK (A3) dam drog sig ur våren 2022 då åkte Umeå ner från 3:e till 13:e plats på Sverige bästa listan det bekräftades igår. 

Det blir spännande att läsa hur man förklarar kollapsen för Umeå. Senast i onsdags fanns en insändare i VK där man slog sig för bröstet över stadens fina idrott, men den insändaren känns idag lite passé.

Spelarna i Belgien hyllas efter segern i Eurobasket men rejäl cred till coachen saknas.

Det är typiskt. Jag kan garantera att det är Rachid Meziane som spelarna tackar för framgången. Han tog ut ett annorlunda landslag och han matchade dem på ett helt annat sätt. Lirarna fick börja lira i stället för att springa strikta strukturer som var lätta att scouta.

Rachid Meziane coachar framgångsrikt Villeneuve i den franska högsta ligan. Han var även lyckosam där och förde sitt lag till final men föll efter 2 – 1 i matcher mot Lyon där bl a Allemand spelar. Villeneuve var årets stora överraskning i den franska ligan.

När coach Mestdagh inte längre fick coacha Belgiska landslaget försvann även båda döttrarna från landslaget och det öppnade vägen för Vanloo och Allemand.

Lade du märke till alla varma kramar som coachen Meziane fick av alla spelare efter slutsignalen. Spelarna fattade vad han har inneburit för laget. Det är spelarna som spelar men ledarens betydelse för framgång underskattas ofta. 

Svensk Volleyboll spelar EM slutspel i augusti och nu spelar man dessutom final i Golden League. Damvolleybollen har passerat svensk basket pga av att alla stjärnor ställer upp för landslaget.

B – Löven fick även idag en helsida i lokaltidningen trots att det är SM vecka i Umeå – du fattar.

Godmiddag