Umeå Mer Idrott ?

Du som läser VK har kanske uppmärksammat en insändare torsdagen den 25 maj under rubriken ”Ge Stöd till Umeå BSKT”.

Umeå BSKT har idag en skuld på 550 tkr till Umeå Fritid för planhyror.

Jag skrev att Umeå Kommun nu borde ge ett jämställdhetsbidrag till Umeå BSKT precis som man gav till Umeå IK när de för 10 år sedan var skyldig kommunen 600 tkr för planhyror.

Björklöven har räddats flera gånger av kommunen under de senaste 30 åren. Senast byggde man om entrén till ishallen för 40 miljoner efter att föreningen hade framfört önskemål om detta.

Innebandyn har fått en egen specialhall av kommunen liksom curlingen för att inte tala om fotbollens 25 konstgräsplaner för runt 100 miljoner m.m

Kommunen betalar 20 miljoner om året i 20 år till Thoren för att kunna nyttja deras fotbollshall. Fotbollstältet för 15 miljoner ligger oanvänt och nerpackat i ett förråd. Snacka om resurs slöseri.

Umeå Kommun får otroligt mycket god PR på grund av att det finns så många duktiga idrottsföreningar. Listan kan göras lång. Kommunen är bortskämd och därför behöver dom inte hålla idrottsanläggningar av bästa kvalité för det fungerar ju bra i alla fall.

Det finns inte en enda kommunal idrottsanläggning i Umeå Kommun som är av högsta kvalitet. Umeå har hamnat rejält på efterkälken när det gäller anläggningar, men man är i förarsätet trots det pga de duktiga föreningarna.

Jag ser bara en enda idrottsanläggning i Umeå som håller riktigt hög klass och det är Thorens innebandy arena. Tyvärr så är publikkapaciteten bara runt 1500.

Godmiddag