16 Europeiska länder före Sverige

Synd att Red Bull 3X3 spelas i Luleå den 4 juni och inte helgen efter. Kollisionen med BBY är trist. Dom borde veta uppe i Luleå att massor av ungdomar från både Luleå och Piteå åker till Umeå den helgen för att partaja och kolla in alla stora artister.

Jag är säker på att ett flertal herr & damlag från Umeå skulle ha anmält sig till Red Bull 3X3 annars. Jag tipsade arrangören redan vid årsskiftet om kollisionen och om en flytt till helgen efter BBY men det gick förmodligen inte. Om det hade gått då var det ett dåligt beslut att ligga kvar den 4:e.

BBY helgen den 2-3-4 juni är en helig helg för alla Umeåbor för då genomförs den traditionella Brännbolls Yran av Homerun Festvals. Årets artistuppbåd kan konkurrera med vilket arrangemang i Sverige som helst. Brännbollsfinalen drar mellan 10-15 000 åskådare.

Väldigt många av de basketspelande folket är den helgen engagerade i att jobba in en stor del av basketsäsongens budget. Det är inte festandet som håller dom borta från 3X3 utan jobb. De som är unga och starka orkar säkert med lite av brännboll spelandet också. Tänk om till nästa år.

Den 15 – 25 juni spelas Eurobasket för damer i Slovenien och Israel. Tyvärr måste jag konstatera att Sverige inte är med trots att det är hela 16 nationer som deltar. De som påstår att svensk dambasket står sig bra internationellt får kamma sig och sätta sig ner och skämmes.

Vi tycker att vi har duktiga spelare och coacher men ändå så är vi inte med i EM. Vad beror det på ? Är coacherna för dåliga på att få ut max av spelarna? Är spelarna inte nog bra ? Är vi för naiva i Sverige? Är det dags att kräva att de bästa spelarna spelar för vårt land ?

Det är dags att väcka den frånvarande patriotismen.

Lettland och Israel som slog ut Sverige klarar knappast ens gruppspelet.

Israel spelar på hemmaplan men laget är alldeles för tunt för att gå vidare från gruppen med motståndare som Belgien, Italien och Tjeckien. Lettland får möte Spanien, Montenegro och Grekland och det lär bli lika svårt som för Israel.

Sverige hade haft en liten chans med fullt lag.

Jag tippar att Frankrike, Belgien och Serbien ligger högt. Slovenien kan lyckas på hemmaplan med Lisec och Oblac i laget.

Godmiddag