Blir Liberty vinnare i år ?

Det närmar sig ett år sedan A3 Basket meddelade att de drar sig ur SBL Dam. Den 1 juli är årsdagen för det officiella meddelandet. Redan i maj 2022 hörde jag ryktet om urdragning.

Det känns nästan som om den tioåriga sejouren i SBL Dam aldrig har hänt.

Efter urdragningen kunde man läsa i lokaltidningen: – ”Vår målsättning är att inte gå ur det här med några skulder. Vi ska göra rätt för oss. Sedan om det tar några månader, ett halvår eller två år får vi se”.

Det har gått ett år och allt verkar vara sopat under mattan och bortglömt. De fem finalerna och  SM Guldet 2019 är bara siffror i statistiken. En tragisk historia.

Det känns ganska patetiskt att idag läsa tidningsurklipp med ledningens uttalanden 2014 om ambitionerna med Udomina/A3 när vi nu vet att allt gick åt skogen pga allt för yviga affärer.

Kanske var det bättre att ligga i botten på tabellen trots allt utan skulder för det fanns inga skulder. Allt var en bluff av dem som gick ut i media och lade ner Umeå Comets.

Källman blir sportchef och ny coach för Malbas i damernas basketetta.

Det kallar jag för en total kursförändring. Ett vuxet steg att våga ta. När man coachar damer finns det en risk att man stämplas ”som en damcoach” och aldrig mer blir aktuell för att coacha herrar.

Går det att fortsätta som coach för herrlandslaget när man inte coachar i SBL herr ? Det blir svårt att följa de svenska spelarna i SBL herr från Malmö.

I maj 1993 fick jag ett samtal från Arne Börjesson som på den tiden var basketboss i Malbas. Det är 30 år sedan men känns som igår. Tiden går fort.

Börjesson erbjöd mig jobbet som headcoach för Malbas damer. Det var väldigt frestande för dom hade ett lovande lag. Det var ett bra anbud, men avståndet var för långt och det fanns sociala skäl bakom mitt beslut att tacka nej. Om jag skall vara ärlig så har jag ångrat att jag inte tog chansen.

Läste i fjol om att man monterade ner ute korgar i Uppsala eftersom det fanns folk som blev störda av studsande bollar på kvällstid. Nu läser jag att Lidköpings kommun gör samma sak. Monterar ner ute korgar pga att folk klagar på studsande bollar. Svårt för mig att förstå.

I Umeå har vi inte det problemet för det finns inga ute planer i bostadsområdena eller centralt där dom borde finnas. Det finns bara risiga korgar och planer vid några skolor.

Umeå är sämst även här när det gäller idrotts anläggningar. Kalix, Boden, Luleå, Skellefteå här uppe i norr slår Umeå med hästlängder. I Umeå finns ingen bra bana men i Hörnefors finns en pga privata initiativ och Umeå Kommun.

Messemann har tackat nej till WNBA och många miljoner för att spela med Belgien i EM. Det kallar jag för patriotism. Hon har iofs tjänat många miljoner i år i Fenerbache och har råd men i alla fall. Hur många väljer cash före EM ?

Tittade på New York Liberty mot Conneticut igår kväll. ”Den eviga förloraren” har öppnat lädret och köpt ihop ett vinnarlag. Liberty blir svårslagna i år. Conn spelade bra men hade ingen chans.

I samband med NBA Al Star Game fick MVP Step Curry en pjäs som kostade 50 US K, Kelsey Plum som blev MVP på damernas motsvarighet fick en pokal som kan köpas på Amazon för 19 USD. Det vore på sin plats med ett litet jämställdhetsbidrag här också.

Godmiddag