Varför trackar Bänkvärmarna Murcia ?

NSD krönikören skriver om behovet av en ledare med karisma till BC Luleå. Tim Schüberg pekas ut som ett ideal som man behöver för att man i Luleå återigen skall vara med och fightas.

Tim är en bra basketspelare men det eviga gnället och tjatet är inte snyggt och ful trixen på plan är väl inget att sträva efter.

Det är lite old school i tänket att ett lag behöver en ”karismatisk ledare”. Kvalitet är det enda som räknas.

Jag tycker att Gustav Hanssons sätt att leda laget genom sitt spel och uppträdande är ett snäpp vassare än Tim Schüberg och det tycker jag att även Charles Bartons spel är.

Det behövs inga gapiga spektakulära spelare utan bara bra basketspelare. Dom följer man gärna både som medspelare och som publik.

Om Umeå BSKT lyckas behålla Gustav Hansson då får man även tillbaka publiken som gick på kvartsfinaler och semifinaler. Han tjusade publiken med sitt eleganta spel och sitt sportsliga uppträdande. Snacka om förebild för alla unga spelare.

Jag hade fel om antalet matcher i finalen i den franska damligan. I finalen spelade man bäst av tre. Det lag som var inbördes bäst i de två första fick hemmaplan och det var Lyon som även tog hem titeln efter en tuff fight mot serietvåan Villeneuve, Lille.

Udominate mötte förresten Villeneuve i Euro Cup 2014 och då var det Mikke Blomqvist som var head coach för Udominate. Han bor fortfarande i Umeå men är inte längre aktiv som coach på hög nivå trots bra resultat både i Visby och i Umeå.

I Umeå har vi ett flertal coacher som har Steg 4 Elitlicens men som inte är aktiva på högre nivå. 

Förutom Mikke Blomqvist även Jan Enjebo, Luca Romano, Johan Pierre, Jerry Selberg, Georgios Pavlogiannis och Eva-Lotta Strömsten. 

Enjebo är administratör, Romano är på ungdomssidan, Pierre i IKSU div 2, Jerry Selberg på NIU, Eva-Lotta Strömsten är aktiv coach i basketettan dam och NIU, Georgios Pavligiannis i basketettan herr.

Kanske är det dags att börja att göra som i Luleå och betala sina egna välutbildade coacher i stället för att ”gå över ån efter vatten”. Räknar man med att de lokala coacherna skall vara ideella ?  Glöm det. Den tiden är över.

Hurra hurra jublar många att Sport Expressen skall börja sända SBL herr. Jag jublar inte förrän jag får höra att SBL lagen får minst 200 tkr vardera för att täcka bortfall i publikintäkter och försäljning på sin arena.

200 k rakt av till alla nio föreningarna. Inte mer till dem som har mer publik.

Om det alltid var kö till biljettluckorna i grundserien då skulle jag kunna köpa streamingen. Läktare gapar tomma under grundserien tom för publik starka lag som BC Luleå och Norrköping.

Varför trackar Bänkvärmarna det spanska laget Murcia så ofta ? Dom skulle ju besegra alla svenska lag alla dagar i veckan.

Godmiddag