Bäst av 2 i stället för bäst av 3 eller 5 det är mer fair play.

Intressant med franska damligan. Man spelar bara bäst av två matcher i slutspelet eftersom det anses som mest rättvist. Jag såg match ett mellan två lag sluta 70 – 70. Vinnaren i match två gick till semifinal. Väldigt klokt av dem med det upplägget tycker iaf jag. Varför har vi bäst av 3 och 5 ? Varför ge ett lag fördel ?

Bäste av fem och bästa av sju är ju bara fråga om business i herrligan det vet alla. Nästa år skall lagen mötas 4 ggr i grundserien och kanske 7 ggr i en semi eller final. Det är inte särskilt kul tycker jag.

Euroleague slutspelet för herrar är riktigt bra i år. Onsdagens match mellan Real Madrid och Partizan var enorm.

Det stod 2 – 2 i matcher. Partizan hade vunnit 1 och 2 på bortaplan, Real klarade av att vinna match 3 och 4 på bortaplan. I mitten på 3:e perioden var Partizan i ledning med 18 poäng men veteranarena Rodriuges, Llull och Tavares vände på steken och Real vann med 98 – 94. Den 19 maj möter de Barcelona i semifinal som spelas i Kaunas. Om jag hade varit 100% frisk då hade jag åkt dit.

I morgon kväll är det dags för Champions League semifinalerna som jagfelaktikt skrev skulle gå förra helgen. Klockan 17.30 Teneriffa mot Jerusalen och 20.30 Malaga. mot Bonn. Final och bronsmatch på söndag kväll. Missa inte det.

Nästa vecka åker ”mitt lag” till Göteborg Basketfestival. Jag skulle så gärna vilja vara med men tyvärr så säger hälsan ifrån. Jag har för mig att jag deltog med ett lag från KFUM Umeå när turneringen hade premiär 1976 och hette Casio Cup.

Jag har deltagit vid ca 25 turneringar under åren. 1996 spelade vi i Cometerna A-final med flickor födda 1981-82 men förlorade mot Brahe Basket. Hettan var tryckande i Valhalla B, svetten rann efter ryggen för oss coacher. Det var en varm maj månad och hallen fullpackad med folk och otrolig stämning.

Lokaltidningen Västerbottens har bytt typsnitt och layout på sportsidorna. Riktigt snyggt faktiskt men avsaknaden av text och bilder från basketsporten blir bara mer och mer trist för de som gillar basket. Varje dag flera sidor hockey och fotboll är tröttsamt för oss med allmänt idrottsintresse.

Godmiddag