Silly och sorg

MKS Gorniza i Polen blev Balibreas nya adress. Det blir hetare än att coacha i SBL så det gäller att leverera ganska fort tippar jag. Jag blir inte helt förvånad om han tar med sig Gustav Hansson.

Ryktena om coach förflyttningar i SBL herr ökar för varje dag som går. Degernäs i Södertälje har fört fram tankar om att kanske satsa på sportchefsjobb i stället. 

Kan det bero på ryktet om att man skall ha en coach kvartett i Södertälje som skall coacha både herrar och damer ? Inte så kul om man inte längre har huvudansvaret för laget.

Källman ryktas vara på väg till Södertälje. Kanske kliver Degernäs in i Nässjö för han måste nog vara aktiv coach i SBL för att kunna få fortsätta med jobbet som en av förbundskaptenerna. Vem vet vart det landar.

Fick höra att SBBF har godkänt att Kalmar och Fryshuset får spela i Superettan kommande säsong.

Den serien kommer att ha 16 lag. Jag fattar inte att man inte inser att SBL med nio (9) lag och en Superetta med sexton (16) lag som ”inte verkar vilja” spela i SBL är på tok.

Många s.k experter i poddar och sociala medier marknadsför faktiskt Superettan ”som en roligare serie” än SBL herr. Kan vara så att dom spelar mer ”rolig run and gun basket” ? Det syns inte på läktarna att serien är bättre.

SBBF borde ha gått in och styrt upp det här rejält på en gång men det är förmodligen så känsligt så att man inte vågade. Egentligen så borde Kalmar och Fryshuset ha fått starta om i Basketettan. Det hade varit mer logiskt.

För Kalmar och Fryshuset blir det inte särskilt mycket billigare att spela 30 matcher i Superettan + slutspel. Det är nog läge att göra en total makeover av  serieträdet till nästa säsong om alla lag finns kvar.

Vila i frid Gustav Vågström, 17 år från Östersund, som har gått bort efter en tids sjukdom. Jag tänker på familjen i deras stora sorg.

Godmiddag