Grattis Norrköping Dolphins

Det är bara att lyfta på kepsen och gratulera Norrköping till Guldet. Du som läser HOOPS vet att jag hade hoppats på en 7:e match men inte för att jag håller på Borås. Jag gillar helt enkelt att se basket. Jag gläds med Dawit som spelade 105 matcher i BSKT några säsonger.

Borås tappade sitt vägvinnande spel helt i finalserien. Laget blev stillastående. Laget som under grundserien ”lirat” kul basket tappade liret och såg långsamma och trötta ut.

Jag vet inte om det är coach Riipinen/Taylor-Lundgren som stod för scenförändringen eller om Borås strulade till taktiken. Borås klarade ju av Norrköping i grundserien utan större problem. 

Norrköping hade inga större problem med att vinna finalserien och ta sitt tredje raka SM Guld. Imponerande med tanke på att laget var illa ute ekonomiskt för några år sedan.

Om man har planer på spel i Europa till hösten måste man nog ta in några stora biffiga killar för att kunna hävda sig under korgarna för det var där det brast i år även om de jänkare som spelade då var för svaga.

Domarnivån var som vanligt minst sagt varierande men som tur var så hade deras insats ingen inverkan på matchens utgång.

Det snackas mer och mer om införande av VAR. Det borde gå att lösa. Matcherna filmas redan och kommissarien kan får en ny uppgift i stället för att sitta och kontrollera de duktiga sekretariatens arbete.

Balibrea lär ha skrivit på för en klubb i Polen. Jag vet inte om det är i högsta ligan men om det är det då har han hamnat på en hög nivå och ju högre nivå desto hetare blir det att leverera resultat. Han lär knappast få flera år på sig att bygga upp något nytt.

Den mysige och trevliga greken Alex Varytimiadis, som spelade 69 matcher med BSKT 2017-2020 har gått bort i cancer. Jag hade många trevliga lunch samtal med honom på restaurang Droskan under hans tid i Umeå. R.I P Alex.

20.30 i kväll spelas femte och avgörande matchen i Euroleagues kvartsfinal mellan Olympiakos och Fenerbache. De flesta tippar nog Olympiakos som blev 1:a i grundserien mot serien 8:a, men Fener kan ta hem det iaf.

Godmiddag