Restaurang klubbarna klarar sig alltid men hur går det för övriga ?

Om regeringens förslag om höjd minimilön till 26.500 kr för bl a USA spelare går igenom så tror jag att det kommer att innebära förändringar för några lag i SBL.

Restaurangklubbarna klarar sig alltid. De kan säkert fortsätta med fyra spelare, men hur går det för dom övriga.

Jag förutspår att beslutet innebär att de stora blir starkare och de med mindre resurser får svårare att hävda sig.

Jag tippar på färre lag i SBL herr och dam i en framtid och få lag som vill ta steget upp när man kanske inte har någon chans alls att konkurrera sportsligt. 

Kanske är det läge att ändra i tävlingsbestämmelserna redan till nästa säsong så att man bara får ha två utländska spelare i laget. Kan det vara ett sätt att få klubbarna att börja satsa mer på sina egna svenska produkter i stället.

Här gäller det att ta sig en riktigt ordentlig funderare inom Ligaföreningen hur man vill ha det i framtiden. Hur skall man kunna förbättra produkten när det är så lite pengar involverad i basketsporten. Samarbete med andra sporter ?

HOOPS brukar inte hymla med åsikterna så här kommer en passning till BC Luleå. Jag är förvånad över deras satsning på Larsson, Enbom och Massamba. Jag har självklart inget emot dessa klubbikoner men jag trodde att BC Luleå skulle välja en annan mer spännande väg efter Öqvist eran.

Jag tror att klubben hade behövt en total makeover med helt nya moderna impulser på five out spelet som genomsyrar näst intill all basket idag.

Antagligen tycker man uppe i Luleå att jag är helt fel ute nu men det får jag ta. Det blir i alla fall spännande att se vad ikonerna kan åstadkomma.

Till syvende och sist avgörs det hela troligtvis inte av vilka som blir coacherna utan av hur stora resurser som satsas för att få ihop ett bra lag. Med fyra bra amerikanska rollspelare och några bra svenska spelare som Rönnqvist och Arvidsson så blir det ju en bra stomme.

Titta på Norrköping. Jag skrev tidigt i höstas om att dom måste byta ut sina jänkare om dom skall kunna hävda sig i toppen. Dom höll inte alls måttet det syntes tydligt i Champions League kvalet och det blev så.

Med flera bra jänkare och flera landslagsspelare så är det inte så svårt att prestera resultat. Norrköping har den vassaste truppen av alla och borde vinna pga det men idag tror jag att Borås vänder på steken och vinner.

Jag ber om ursäkt för felaktig information gällande Champions league semifinalerna. Måndag var en röd dag och det rörde till det lite i hjärnan nr det gäller hela veckan. Redan på tordag trodde jag att det var fredag. Man börjar bli gammal. Champions legue matcherna spelas nästa fredag.

Om du är sugen på lite bra dambasket då missar du inte kvällens 1/4 final mellan Bourges och Landes i den franska LFB Ligan som sänds gratis på youtube. Garanterad bra basket.

Godmiddag