Loaiza blir ny headcoach för BSKT

Umeå BSKT kallade till Presskonferens idag onsdag och HOOPS gick så klart dit och lyssnade på vad ordförande Andereas Bergeli och markands ansvarige Michael Jalmby hade att berätta.

Klubbens finasiella situation verkar inte bekymra de optimistiska ledarna. Man saknar ca 250 tkr för att kunna slutföra den innevarande säsongen fram till den 30 juni men man är optimistisk och menar att man kommer att klara det.

Sponsorintäkterna och publikintäkterna har inte blivit riktigt vad man hade hoppats på inför och under grundserien men man hoppas och tror att årets framgångar skall innebära att det lättare går att sälja laget under våren och sommaren.

Eftersom Gabo Loaisa var närvarande så var det lätt att räkna ut att han nu tar över SBL laget.

Ett tufft uppdrag för en 28 årig ganska oerfaren coach, men han verkar ha spelartruppens förtroende eftersom alla enligt ledningen verkar vilja vara kvar. Den övriga staben runt Loiza är ju klar sedan tidigare.

Att spelarna vill vara kvar är trots allt ett mycket gott betyg till  klubben. Resorna med tåg har blivit många fler än det var tänkt pga brist på ekonomi och man har även fått stå ut med försenade löneutbetalningar.

Jan Enjebo blir kvar som klubbdirektör och nu som jag förstår det även med en mentorsroll mot den nya coachen samt med utökat säljansvar.

HOOPS högst personliga åsikt är att det skulle förvåna mycket om inte bröderna Hansson hamnar i någon av landets restaurangklubbar nästa år. BSKT har ingen chans att buda på dem lönemässigt. Allt hänger nog på andra sociala faktorer om dom blir kvar i BSKT.

Om HOOPS skulle ha något att säga till om då skulle jag försöka behålla bröderna och fylla på med fyra amerikanska spelare av god kvalitet och det snabbt. Därefter kan man börja lyssna med vilka fler som är intresserade och beredda att satsa för att få speltid i Umeå BSKT. Kön borde vara ganska lång.

Ambitionsnivån borde höjas efter årets säsong om man vill behålla stjärnorna. Med en sänkt ambitionsnivå och lägre budget blir stjärnorna knappast kvar.

Godmiddag