Ett riktigt stort GRATTIS igen

till Luleå och coacherna som med sitt höga tempo och totalbasketen fullständigt körde sönder Södertälje. Nu fattar ni kanske varför jag tippade 3 – 0 från början. Södertälje glimtade till med bra spel lite då och då men det fanns inte ork så att det räckte till. 

Kunnande finns i Södertälje laget men dom orkade inte utföra det som krävdes för att hänga med i svängarna. Det var samma visa i fjol när Luleå slog ut A3. Kunnandet fanns i A3 men tyvärr inte orken. Bria Goss som öste in nästan 30 pinnar i andra halvlek var ostoppbar när dom slog ut A3.

Krönikören i LT.se antyder i en riktigt trist krönika att det är spelarna runt ”stjärnkvartetten” som inte höll måttet och därför gick det som det gick. Trist läsning men en som inte är nära och som inte förstår hur det fungerar i ett lag den kan häva ur sig något så dumt.

Sanningen är nog den att det var coacherna som i slutspelet inte fick ut max av sitt spelarmaterial. Jag tror inte att det hade gått sämre om Sundberg hade fått fullfölja säsongen som med facit i hand blev ett totalt misslyckande.

Jag blir förvånad om Södertälje får behålla fler än kvartetten och ngn junior. Åström, Stern och Classon söker sig nog till andra klubbar om dom vill spela vidare. SBBK kanske inte heller vill behålla dem. AIK som är nytt lag i SBL borde ringa direkt.

Rajacic borde ha rakat skallen direkt efter slutsignalen i Täljehallen och skaffat sig ytterligare media exponering men den gyllene chansen missade han. Han har lovat i media att klippa sig om inte Södertälje vinner Guldet i år. Att klippa sig en tum är väl inget. Rakning är det som gäller.

BSKT framgången har nu nått sitt slut. Efter 4:e platsen i SBL och avancemang till Semifinal fick man Årets Lyft, Balibrea fick Årets coach, Gustav Hansson Årets guard och nu senast fick han även Årets MVP. Snacka om jackpott för BSKT. Det går aldrig att toppa nästa säsong.

Vad jag förstår så är det mycket snack om Umeå BSKT´s ekonomi söderut. Jag har många kontakter runt om i landet och det verkar som att det är folk i SBL ledningen och på SBBF som i samband med förra helgens förbundsmöte har spridit ut att klubben ligger risigt till.

Det är verkligen ingen nyhet. Umeå BSKT har levt med ekonomin ”ur handen i munnen” i flera år och det är egentligen ett under att de har orkat fortsätta med ständiga ekonomiska problem. Jag kan bara önska att dom som har ansvaret tar ansvaret och löser problemen och kan fortsätta.

Umeå behöver BSKT och vi behöver även ett damlag i SBL. Det borde finnas några som kliver fram om tar tag i det. Jag skulle ha gjort det men tyvärr så är den tiden nu förbi.

I lördagens VK kunde jag läsa att en affärsman i Umeå vädjar till politikerna i kommunen där han vill att dom skall vakna och satsa på B-löven.

Det gör han trots att ”alla vet” att B-löven har fått allt tänkbart stöd under det senaste decenniet från Umeå Kommun.

Det är bara ett par år sedan man byggde om entrén till arenan för 40 miljoner. Det finns ingen rim och reson eller jämlikhet.

Några timmar till match tre mellan Norrköping och Borås. Egentligen bryr jag mig inte men jag hoppas att Borås vinner så att det blir lite tillspetsat igen.

Jag ser fram emot Partizan vs Real på tisdag kväll. Hur blir det efter alla avstängningar som det blev efter den senaste matchen.

Partizan utan Punter och Lessort mot Real utan Yabusele och Deck. Det är en större försvagning av Partizan. Tavares var inte med senast. Kan han spela ?

Pallar Real att prestera i Belgrad inför Partizans fanatiska fans och vinna ?  Real ligger under med 2 – 0 i bäst av fem. Dom behöver vinna båda för att inte bli utslagna.

Framförallt hoppas jag att det inte blir en ny skandal för senaste matchen i Madrid var trist. Llull och Exum kom undan utan bestraffning trots att dom var bland de fyra som brakade samman när allt startade. Märkligt.

FIBA avslutade kl 13.15 idag The Draw när det gäller herrarnas förkval till Olympiska spelen 2024. Sverige hamnade i grupp D tillsammans med Belgien, Nederländerna och Kroatien. Borde vara en hanterbar grupp om Sverige bara får ihop de bästa spelarna men vilken agenda dom har står skrivet i stjärnorna. 

Tidigare blev det klart att Finlands herrar som skall spela VM i Australien med start 25 augusti hamnade i gruppspel mot Australien, Tyskland och Japan. Inte en helt omöjlig grupp för Suomi. Heja Finland.

Godmiddag