Kalabaliken i Madrid

I senaste Bänkvärmar podden kommenterar Rajacic att dom har fått kritik. För mycket surr under SVT sändningarna är anledningen.

Det är antagligen fler än HOOPS som har kommit med den här åsikten. Om det bara är HOOPS som har vågat säga vad många tycker då har det iaf gått fram.

Rajacic säger att han bara är sådan och inte kommer att ändra sig.

Jag hade inte väntat mig något annat svar. En del är aldrig beredd att ändra sig hur fel dom än har. Fine men jag tror inte att det håller att fortsätta i samma stil i SVT. Det skulle säkert funka i någon obskyr fri fräsar kanal men inte i SVT.

Jag förstår att ungdomarna i Bänkvärmaran backar upp kompisen Rajacic och tycker att han kan köra på men den mogne Schöldström borde väl ändå ha en lite mer mogen åsikt. Jag lyssnar förresten gärna på BV som är ett ”lyssnarprogram”.

I gårdagens sändning från Borås mot Norrköping så hade herrarna kammat sig. Dom var absolut mer balanserade men kapningen av Borås och den fortsatta kapningen idag i BT.se och sociala medier känns inte rätt hos mig. Alla kan chocka då och då precis som Jämtland gjorde i match ett, Luleå gjorde i match ett i damfinalen och Södertälje gjorde i match 2.

Jag blir inte det minsta förvånad om det är Borås som får flow i nästa match och vinner. Spelstilen som båda lagen har är  beroende av flow i anfall. Den som får det går ifrån och vinner. Igår spelade Norrköping dessutom riktigt bra försvar och den kombinationen innebär att vinstmarginalen ökar.

Det spekuleras om att 13 dagas matchuppehåll har inneburit att Borås har tappat. Det såg faktiskt ut som att man saknade speed. Det defensiva trycket fanns inte där. Norrköping fick lite för mycket utrymme.

Coach Sonkos intervjuer inför match ett lät också som om man hade vilat och rehabiliterat och precis tryckt på GO knappen igen, men så kan det väl inte vara.

Dom hade i alla fall haft tid att gå till frisören för alla spelarna i Borås såg nyklippta och nyputsade ut inför den första finalen. Dags att börja odla slutspels skägget.

I kväll missar jag final fyra live mellan Södertälje och Luleå eftersom våra finska grannar Vasan Salamaa kommer till Umeå med fyra lag för vänskapsmatcher. Det blir kul. Jag skulle bli förvånad om inte Luleå säkrar guldet ikväll.

Det som inte var kul det var avslutningen av matchen mellan Real Madrid och Partizan Belgrad igår kväll.

Llull foulade Punter för hårt. Punter reste sig från golvet och rusade fram mot Llull med hotande knuten näve.

Båda lagen exploderade och nästan alla spelare lämnade lagbänk området.  Yabusele gjorde nacksving på Exum, Musa hoppade på Punter och fick själv slag i ansiktet, Lesort slängde Musa i golvet. Det är bara en del av allt som hände och det lär blir dyra efterräkningar.

Matchen avbröts med 1.40 kvar eftersom det inte fanns spelare som kunde fortsätta matchen pga alla diskvalifikationer när de lämnade lagbänksområdet. 

Jag tippar två matchers avstängning för Punter och Lessort i Partizan och detsamma för Yabusele och Musa i Real. Dessutom dryga böter för att publik kom in på spelplanen och deltog i kalabaliken.

Coach Obradovic i Partizan försöker lugna alla och säger att det inte blir några problem i Belgrad på tisdag. Jag tror inte att han har kontroll på deras minst sagt verbala och aktiva publik. Det finns risk för att detta eskalerar särskilt om Real Madrid skulle lyckas vinna.

Real Madrid som blev trea i grundserien riskerar att bli utslagna redan i kvartsfinalen efter att ha förlorat de två inledande matcherna på hemmaplan. Det är lätt att förstå att nerverna är i dallring.

Godmiddag