SM slutspelet går snart in i finalserierna. 

Jag skulle bli väldigt förvånad om inte Luleå BBK vinner final serien i tre raka.

Södertälje har på papperet ett bra lag men dom ser tröga ut och helt enkelt inte lika vältränade ut som Luleå BBK.

Coach Brugé i Södertälje körde med 3-4 startspelare till sista minuten igår trots att ledningen var 30+ tidigt i 3:e. När Norrköping gjorde 5 – 0 tog han direkt en stressad timeout trots att laget ledde med 30. Det ser lite panikartat ut.

Tänk om Klara Lundqvist hade vrickat foten i samband med en av sina vilda räder på väg mot korgen när hon egentligen borde ha fått villa. Coachen borde ha roterat in bänkspelare redan i tredje för matchen var över, men icke.

Om det visar sig att Södertälje kan stå emot och att det blir en femte och avgörande i Luleå då kanske jag åker upp och kollar.

Borås imponerar med sin kvalitet och bredd och borde vinna sitt första guld men i en finalserie kan mycket hända. En fotvrickning på någon av de bärande spelarna kan räcka för att pendeln skall svänga över.

Jag kan bara säga lycka till och fortsätta att hoppas att Jämtland lyckas vända på serien och slå ut Norrköping och ta sitt första guld.

Andreas Person måste vara Sveriges i särklass bästa bänkspelare. När han kommer in på planen då förändras Borås spel både offensivt och defensivt. Visst har du märkt det.

Matchen Umeå BSKT mot Borås blev Bo Johander och Jonte Karlssons sista match som kommentatorer i år. Från och med nu tar SVT över alla matcher och enligt många med mig så blir det tyvärr en kvalitetssänkning. Karlsson och Johander är opartiska och håller sig till det som utspelar sig på planen.

SVT kommentatorerna uppträder mer som skrockande krönikörer och missar väsentliga saker att kommentera pga sitt pladdrande.

Är det bara jag som tycker att Sara Månsson borde få döma semifinaler och finaler i årets SBL herr ? Jag röstade på henne som årets domare. Jag tycker att hon har dömt väldigt bra i alla matcher som jag har sett i år och det är många. Jag har även sett henne döma i Euro Cup på ett utmärkt sätt. Blir hon petad eftersom hon följer regelboken så bra utan egna konstiga tolkningar ?  Sara Månsson måste vara given i damfinalerna. 

Spekulationerna om vad som skall hända med Umeå BSKT trappas upp på sociala medier. Gustav Hansson verkar vara på väg till alla lag, Daniel Hansson till Luleå. Även Boris Balibrea verkar också vara på väg bort. 

Är det någon som blir förvånad ? 

Inte jag i alla fall. Balibrea har gjort tre (3) säsonger i Umeå och nått framgång. I hans förra klubb Wetterbygden var det samma sak – det gick bra till det att dom drog sig ur. Tre år och sedan vidare.

Det är bara logiskt om Balibrea nu söker sig till en klubb med ekonomiska muskler så att han skall kunna ta nästa steg i sin egen karriär, för det är som du säkert förstår viktigt med den egna karriären när man är ung.

Undrar om klubbarna har koll ?

Jag tror inte att det finns så många klubbar i Sverige som är mogna för Balibreas sätt att träna så uppoffrande och engagerat. Det krävs en portion av fanatism för att klara av det. Det blir inget slöseri av tid med slappt dribblande eller slappt skytte på förmiddagsträningarna utan fullständigt focus till det att jobbet är gjort.

Balibrea är professionell och passar bara i lag där han har en stab som hjälper honom och en komplett trupp på näst intill alla träningarna och där han har det totala ansvaret för laget. Bara så att ni vet ni som funderar på honom.

Godmiddag​