Sista matchen med gänget

blev en snygg avslutning av säsongen av Umeå BSKT inför minst 1100 åskådare. Publiksiffran i media måste vara för låg.

BSKT hamnade i stort underläge och verkade besegrade redan i halvtid (40 – 57) men ut från omklädningsrummet kom ett lag som ville avsluta säsongen på bästa sätt. BSKT släppte alla hämningar och började spela riktigt tufft försvar som gav utdelning även framåt. Skotten började sitta och Borås började fundera.

BSKT hade en period när man sänkte fem (5) trepoängare i rad (D Hansson/B Jefferson/G Hansson) och helt plötsligt stod det 72 – 72 ( 32 – 15 till hemmalaget) på resultattavlan.

Både spelare , coacher och klubbdirektör Jonas Larsson tog sig för huvudet men………Borås är lite för bra för att tappa matchen när man har två spelare som Logan och Cook. Dom satta allt när det skulle avgöras och det räckte.

Umeå BSKT skall ha all heder av 91 – 100 i den fjärde matchen och går till vila och rehab med raka ryggar. Spelarna har tränat oerhört hårt (jag har studerat många träningar) och har gjort en strålande säsong.

Jag trodde inte att det var möjligt att nå stor framgång med det på papperet ganska tunna laget. När Butler blev tvungen att operera sina knän då tappade laget slagkraft eftersom ersättaren Fullard inte alls höll måttet.

Efter att ha sett laget spela stor basket mot topplaget Karhu Basket från Finland och mot Jämtland redan före seriens start började jag tänka lite i andra banor. Kanske kan laget överraska i årets serie.

Det visade sig snabbt att Umeå BSKT troligtvis var det lag som hade tränat hårdast och mest och var bäst förberett till starten. Vinsterna lät inte vänta på sig. Om Butler hade varit vältränad när han anlände så hade det troligtvis blivit fler vinster.

Efter ett par månader hade alla lag i SBL äntligen kommit i form (min åsikt) och då blev det betydligt svårare att vinna.

Förlusterna hemma mot Uppsala och Nässjö var tuffa att ta men till sist kom BSKT igång igen och kunde säkra fjärde platsen och kvartsfinal mot BC Luleå. Arton (18) vinster av 30 matcher var riktigt bra.

Jag är ärlig och erkänner att jag inte trodde på en semifinalplats. BC Luleå är en sådan maktfaktor i svensk basket som jag trodde skulle steppa upp när det gällde.

Det visade sig att de trots fyra troligtvis dyra amerikanska spelare och fem rutinerade SBL spelare inte kunde rå på ett vältränat, väl coachat och motiverat BSKT.

Jag är inte en del av BSKT organisationen så jag har ingen insikt i hur det ekonomiska läget är och vilka förutsättningar som finns inför kommande säsong, men jag hoppas verkligen att de som håller i trådarna orkar lösa de problem som troligtvis finns och att de orkar fortsätta att bjuda den nyvunna publiken på bra basket.

Jag skriver nyvunna publiken för det är vad jag tror att man har fått. Kvartsfinalerna och semifinalerna har har dragit runt 1000 personer till varje match och man har bjudits på bra basket och dessutom på bra match arrangemang i gamla slitna Sporthallen.

Jag ser redan nu fram emot 2023 – 2024 oavsett vilken spelartrupp som klubbledningen kan erbjuda.

Godmiddag