”Bingo” min ”käpphäst” och media

Bo ”Bingo” Fahleström gjorde ett inlägg på FB: ”Tack för din spalt Hoops, läsvärt, partiskt och ibland fel. Dina käpphästar med domarnivån och att Dolphins Schüberg spelar ojust är väldigt underhållande. Kul att läsa är det iaf”!

Jag tycker att det är kul att ”Bingo” läser HOOPS. Bosse var en härlig basketspelare under sin aktiva tid. Lika mycket adrenalin som Schüberg. Jag gillade verkligen det han gjorde på basketplanen under sin aktiva tid. Tuff, fysisk och bra poänggörare och han spelade dessutom med ett leende på läpparna.

Partiskt och ibland fel – så klart. Jag har inget facit. Jag spekulerar/gissar och jag tycker att det skulle vara kul om det fans fler som hade en åsikt som dom vågade publicera. Ju mer det skrivs om och kring basketsporten desto bättre.

Jag gillar att läsa krönikören Lindvall i NSD även om han tycker att basketen i Umeå är kass och att jag har stavfel i texten. Jag saknar Basketfeber Andersson i Östersund och jag läser och gillar basketsnackaren i Jämtland även om han tycker att jag snackar skit.

Jag blir extra glad när Tapio Joulamo skickar sina krönikor om dambasket till mig så att jag kan publicera dem i HOOPS och jag blir lika glad när Jonte Karlsson gör detsamma – tyvärr gör han det inte längre nu när han skriver på sbl.se. 

Min käpphäst med domarnivån kan jag snart trappa ner för det spelar inte någon roll vad jag tycker. Att döma av vad jag har sett under de senaste matcherna verkar det inte bli bättre utan snarare bara sämre. 

Att Schüberg spelar ojust försvar vet alla men ”Bingo” skall veta att jag har största respekt för Schübergs offensiva attacker och hans skott. Han har utvecklats oerhört under de senaste två åren och är en suveränt bra spelare. Om han spelar bra då spelar Norrköping bra. Jag hoppas att han spelar dåligt idag och att Jämtland vinner men det visste ni redan innan.

Mediabevakningen i Umeå av Umeå BSKT har varit svag under hela säsongen.

När det gäller hockey, fotboll och skidsport så finns det ingen gräns för hur mycket man kan hitte på för att producera artiklar och videos på löpande band. Det har skrivits ytterst få basket artiklar inför hemmamatcher trots att laget har spelat så bra.

Den allmänt idrottsintresserade har helt enkelt missat framgångarna för laget. Få random besökare har kommit på matcherna under grundserien.

När det blev dags för slutspel då blev det något bättre mediabevakning men ändå inte i paritet med nyhetsvärdet och nivån.

Kvarts & Semifinalerna drog glädjande nog runt 1000 åskådare och BSKT får vara nöjda med det, men med lite mer hederligt arbete ute på fältet skulle det säkert gå att fylla hallen vid många fler matcher. Man måste göra jobbet även utanför plan.

Signifikativt för VK´s inställning till basketen kom igår måndag alltså tre (3)  dygn efter att säsongen tog slut.

I stället för att hylla laget för sina prestation blev det en helsida om att laget har dålig ekonomi och svag organisation och att många spelare kan lämna laget. Det var väl ändå ingen nyhet.

Observera att jag inte kritiserar Hegethorn. Han har troligtvis burit basketens fana så högt han har kunnat. Han skulle säkert ha kunnat leverera intressanta hemma hos reportage och olika vinklingar flera dagar i veckan under slutspels tiden men det har antagligen inte varit intressant från redaktions ledningens sida. 

Jag har skrivit det tidigare. Det är dags att sätta sig ner med ledningen på lokaltidningen och vädja om lite mer support. It takes two to tango.

Godmiddag