Motivation slår klass

är en gammal klyscha som dyker upp när lag som ”skall vara bättre” möter lag ”som skall vara sämre”. 

Personligen så tror jag inte på det när det gäller semifinal matcher.

Motivationen borde vara på topp hos gästerna. Om Borås går för fullt och får flow igen som i den senaste matchen då har Umeå BSKT ingen möjlighet att vinna men………..om Borås inte får flow, som dom delvis är beroende av pga sin spelstil då kanske kanske.

Jag har inte haft möjlighet att se de fyra (4) senaste matcherna live i hallen men ikväll blir det semifinal premiär för mig.

Det blir spännande att se om det kommer så mycket publik så att de 1247 läktarsittplatserna tar slut. Max kapaciteten är runt 1500 med ståplats.

Om det blir fullt och BSKT spelar bra då blir det ett tufft tryck från publiken, som sitter nära spelplanen.

Taylor-Lundgren lyckades återigen få Norrköpings damer att prestera på topp i gårdagens match mot Södertälje. Jag har kritiserat Harvey-Carrs prestationer tidigare men igår var det hon som lyfte hemmalaget framförallt i första halvlek och såg till att dom fick medgång.

Norrköping spelade focuserat och smart och vann igen. Södertälje spelade desperat och sköt precis så illa som många lag gör på Norrköpings Mondo korgar. Det är lite hokus pokus över dem tycker jag. Stenhårda ringar och plankor.

Nu gäller det för Eldebrinkarna att visa om dom har kvar skärpan och förmågan att leda sitt lag till en vändning i match serien. Jag tycker att dom ser långsamma ut och det utnyttjar T-L.

Norrköping har hittills stängt ner dem på ett bra sätt. Lundqvist och Halvarsson fixar inte seger helt själva. Det måste fram individuella topp prestationer för att vända på detta. Har kvalitén flagnat ? Blir det Norrköping i final igen ?

Jag hoppas verkligen att de rättskiparna som dyker upp till dagens match mellan BSKT och Borås inte stämmer överens med nedanstående text som jag hittade i Bil & Bostad bilagan i dagens VK papperstidning. Jag blev full i skratt när jag läste den.

Jag citerar följande text skriven av Niklas Berglund som är skribent och kåsör i Umeå. Han är irriterad på innebandy domare.

-”Nu kanske ni tror att jag är av åsikten att domare oftast är en besvikelse, men det är i själva verket vetenskapliga fakta”.

-”En gigantisk universitetsstudie i USA baserad på data från över 100 000 basketmatcher har slagit fast detta; domare favoriserar starkt stjärnor, hemmalag och dom missgynnar etniska minoriteter, i den ordningen”.

-”Domare är alltså inte jättebra på det de gör, men framförallt är dom inte lika bra som dom tror att dom är”.

-”Domare har sån hybris att dom tror sig vara jämförbara med spelarna, status mässigt. På annat sätt kan jag inte förklara varför dom försöker vara så bundis med storstjärnorna att dom till och med tar till high fives innan matcherna”. 

Känner du igen detta inom SBL basketen ? Det gör i alla fall jag. Domarna borde vara mindre kompis med spelarna och i stället mer professionella.

Godmiddag