Vem är det som bestämmer ?

Borås visade sin styrka i match nummer två. Umeå BSKT hade inte mycket att sätta emot. BSKT såg tröga och långsamma ut i defensiven. Borås däremot väldigt solida i defensiven och hade dessutom torrt krut i bössan direkt från start.

Det är bara att hoppas att BSKT hinner slicka såren och komma igen till onsdag och fredag för annars är säsongen slut på fredag kväll.

Det finns inte mycket som tyder på att BSKT skall orka med en vinst mot Borås men laget är svårslaget på hemmaplan det vet Borås så vi får se vad som händer.

Optimisterna tippar en Umeå vinst i veckan och det skulle innebära ännu en dyr resa till Borås för BSKT. Oavsett vad som händer så har Umeå BSKT gjort en strålande säsong.

Jag retar upp mig på Borås skriverier om deras kostnader för att åka till Umeå i veckan. Kanske hade dom räknat med att BC Luleå skulle slå ut BSKT och för bokat till Kallax. I så fall blev det till att avboka och boka nytt och då blev det dyrt. Det blir lite patetiskt när restaurangklubbarna med 4-5 ggr Umeå BSKT´s budget gnäller.

Borås inser inte att BSKT hade sämre förutsättningar än vad dom har, men dom är väl sig själv närmast.

När BSKT blev klart för semi var nästan alla tåg och flygresor bokade. Inte vågade BSKT chansa och för boka ToR till Borås innan BC Luleå var avklarade.

Det som fanns kvar i resor kostade skjortan. BSKT fick lov att ”take the snake” (tåg) under 50% av resan . Det ordnade sig men det kostade säkert ”100 papp” även för dem.

Umeå hade ett tuffare program i helgen än vad Borås får den kommande veckan.

För BSKT blev det avresa från Umeå på onsdag och laget var hemma igen tidigt i måndags morse (borta 5 dgr). Borås spelarna fick vara hemma hos nära och kära under HELA påskhelgen. Kommande vecka blir bara som en vanlig arbetsvecka för dem. 

Slutspelsmatcher under påskhelgen splittrar basket Sverige. Alla åsikter finns. ”Det inte finns ngn anledning att göra uppehåll” till att man ”borde ha ett långt uppehåll”.

Varje år sedan 2014 har jag skrivit i HOOPS att man borde ha ett lite längre uppehåll under julhelgen och ett kortare under påskhelgen så att spelare får chans att ”vara vanliga normala” medborgare för det är ju det dom är.

Inga svenska basketspelar tjänar stora slantar och de flesta har bara åtta (8) månaders kontrakt.

Inget har hänt under de senaste 25 åren när det gäller genomförandet av slutspelet.

Är det de tunga namnen i ligaföreningen som styr hur slutspelet skall spelas eller är det coacherna som vill ha ett kompakt program ?

Om alla lag i SBL är överens om att spela slutspelet på detta viset då gör man så men om en eller ett par föreningar är emot då borde man inte göra så. Att i demokratisk anda köra över de som röstar nej det är inte bra alls.

Är det ngn som vill berätta då hör du av dig till mig.

Match ett mellan Jämtland vs Norrköping blev något helt annat än vad Jämtarna hade räknat med. Inte fullsatt och till råga på allt perioder nästan lika utspelade som BSKT blev i 3:e perioden i Borås igår. Match up zonförsvaret var väldigt lyckat för Norrköping men nu lär det bli ngt annat eftersom Chuck lär ha ett motdrag i kväll.

Så här skrev jag i förrgår.

Blir verkligen intressant att se vilken väg coacherna väljer i nästa match. Jag tippar att Norrköping satsar på mer attackspel från sina snabba guards för att sätta press på Jackson och Johansson och sätter upp sina grymma skyttar i hörnen. Jämtland måste få ut max av Carr, Smith, Guinn och Hampton närmare korgen så bollen lär hamna inside i var och vartannat anfall.

Noterade att domarna hade en helt annan tolerans nivå nere i Borås igår än vad man hade i fredags. Antalet stegfel var häpnadsväckande många utan avblåsningar, rörliga screens fick passera för mycket liksom rörliga utblockeringar och bumpningar, som inte är tillåtet enligt regelboken.

Domarna dömer bra och strikt när Lefwert sitter som kommissarie det är tydligt. Om han inte är på plats då kan det bli ”lite väl mycket egna bedömningar”.

Godmiddag