Defilering av delfinerna

Jämtland vs Norrköping blev något helt annat än vad Jämtarna hade räknat med. Norrköping hade inga problem att vinna borta i den första matchen. Dom var enligt mig ganska överlägsna.

För det första så kom inte publiken troligtvis pga strålande sol kl 15.00, men även pga att man blev lite giriga och höjde entrén. 

Jag trodde att alla i norra Norrland visste att påskhelgen är ingen bra publikhelg för det är ju så hälsosamt och stärkande i fjällen.

Blev spelarna lite mindre laddade när dom upptäckte att det inte var fullsatt och att deras mest verbala fans hade valt Åre i stället.

Fansen kanske inte är så trofasta.

Norrköping bjöd på match up zonförsvar under i stort sett hela matchen vilket innebar att Jämtland fick ägna sig åt olika lösningar beroende på hur Norrköping försvaret roterade.

Norrköping tillät ingen attack eller skytte rakt framifrån utan tvingade Jämtland till skytte från hörn och där har dom sin svaga sida. 

Blir verkligen intressant att se vilken väg coacherna väljer i nästa match.

Jag tippar att Norrköping satsar på mer attackspel från sina snabba guards för att sätta press på Jackson och Johansson och sätter upp sina grymma skyttar i hörnen.

Jämtland måste få ut max av Carr, Smith, Guinn och Hampton närmare korgen så bollen lär hamna inside i var och vartannat anfall.

Om det blir seger för Norrköping igen då är säsongen troligtvis snart över för Jämtland. Norrköping förlorar inte tre raka mot Jämtland. Truppen är för bra för det.

Noterade att en av domarna som dömde i Östersund dömde i Borås dagen innan.

Det tycker jag känns konstigt med tanke på vårt avlånga land och prisnivån på den flygresan. En viss trötthet måste dessutom finnas där. Dyker någon av lördagens domare upp i Borås på söndagen ?

Godmiddag