Vilken härlig match av Umeå BSKT

Det är svårt att vinna när en coach har ett lag som är så bra så att en spelare som inte platsar i första femman kan komma in och skjuta 30 poäng. Många av skotten satte han i den andra halvleken och dessutom mot bra försvar.

Det blev ofta Welle och Fullard som fick ta hand om Cook efter defensivt byte men trots att man var nära och hade en hand som störde skottet så satte han dem. 

Det var Anton Cook som avgjorde gårdagens första semifinal mot Borås.

Cook har varit iskall och helt ur form i ett par månader och har tillbringar mycket tid på bänken. Troligtvis rehab av skada. Ludvig Johansson har tagit över hans roll som startande pointguard och han har gjort det bra. Igår kom Johansson inte in i matchen pga BSKT taktiken. Johansson kunde inte starta anfallen som man ville pga BSKTs defensiv.

En annan spelare i Borås som inte heller kom in i matchen var Ryan Logan. BSKT´s Bryan Jefferson såg till att dirigenten och poänggöraren Logan inte fick igång sitt spel (bara 6 p).

Logan är dirigenten i Borås. Mycket av deras spel skapas efter att han har fått bollen. Han fick den inte lika ofta igår pga Jeffersons intensiva bevakning och det höll på att innebära BSKT seger.

Jeffersons försvar mot Logan kostade bl a att Jefferson bara gjorde 6 poäng. En spelare som får en 100% ig defensiv roll i en match klarar sällan av att även producera framåt. Till nästa match måste BSKT finna en ny väg.

Vilken match av Umeå BSKT. Jag tror att alla experter satta kvällsfikat i vrångstrupen. BSKT spelade strålande basket både defensivt och offensivt.

Gustav Hansson levererade Påsk Godis i den första perioden. TV experterna tjatade om att det inte håller en hel match. Varför tjata om det. Alla vet ju det. Det är njutbart och vackert att se Gustav Hansson in action. Jag tittade nyligen på en av hans matcher i Köping för 3 år sedan. Snacka om utveckling. 

Balibrea gjorde en chansning och hoppades att en extrem toppning av laget med maximala minuter skulle kunna räcka. Det gjorde det inte pga Cook, men ett riktigt bra försök var det. Taktiken var riktigt bra och helt rätt tycker jag men den blir annorlunda på söndag.

Om bara Czerapowicz kan sätta de chanser han får då får han spela betydligt mer men det gäller att leverera som skytt. Nu brände han bra lägen igen. Då blir det få minuter. Hansson # 3 och även på Lindqvist lär på känna på skinnet på söndag.

Superlativen över Gustav Hansson är befogade men titta även på brorsans skytte och försvarsspel och så Cole Welle förstås. Vilken fighter han är och även en bra smart lirare. Jag är glad över att Fullard inte är så bra för då får Welle spela mycket.

Fullard bjöd på en en hyfsad match igår. 16:44 min, 7 p, 6 r, 1 ass,och bara -3.Om jag var coach då skulle jag försöka använda honom mer nära korgen i anfall nästa match men knappast i mitten vid zonförsvar. Har Fullard äntligen kommit igång?

Matchen dömdes väldigt rättvist och bra av Kalpakas, Serhaltic och Nasrollah.

Tjugo foul på Borås och nitton på Umeå speglar matchbilden. Båda lagen försökte verkligen spela basket.

Jag har inte sett så focuserad screensättning tidigare i år. Jag tror inte att domarna behövde blåsa för en enda rörlig screen. Snyggt jobbat av det gråa laget.

Det blir spännande att se om Balibrea kan hitta på något nytt spännande till imorgon. 

Godmiddag