Jag lyfter på kepsen

och säger RESPEKT till Kalmar som vågar ta steget fullt ut och säga vad dom tycker.

Det är helt enkelt för dyrt för mindre kända föreningar att hänga med i SBL under rådande förutsättningar.

Om basketintresset hade varit större runt om i landet och publiken skulle strömma till matcherna då skulle man kanske kunna bära lagets kostnader.

Som det är idag så är det ”restaurangklubbarna” som bär sig och några få till på mindre orter med ett stort lokalt stöd från näringslivet.

Kalmar kände direkt av samma negativa särbehandling av SBBF/SBL och rättskiparna som Umeå BSKT kände under många år men ändå orkade man kämpa vidare. Det är många matcher som har förlorats under åren på ett minst sagt märkligt sätt.

Nedanstående text tar jag från SVT Sport.

Kalmar har beslutat att dra sig ur högsta serien till nästa säsong och ta ett steg tillbaka. Skälet: Ekonomin, brist på hjälp från kommunen och dålig kommunikation med basketförbundet.– Gästspelet i SBL herr har varit intressant och utvecklande på många sätt. Men också en studie alltför lik George Orwells ”Animal Farm” där ”all animals are equal, but some animals are more equal than others”, säger Jesper Birgemo som är ordförande i KFUM Kalmar basket till hemsidan.

Det tog 8 slitsamma år för Umeå BSKT att etablera sig någorlunda.

Tyvärr så har inte lagets framgång i år genererat de intäkter i form av publikintäkter, sponsorer och bidragsgivare som man hade hoppats så jag tror att även Umeå BSKT´s vara eller icke vara har dryftats hårt de senaste dagarna eftersom det idag är den sista dagen för anmälan till SBL.

Tar BSKT också klivet ner till Superettan ?

Risken finns att SBL i stället för en ökning till 14 lag som många har önskat blir en klubb för inbördes beundran med i bästa fall åtta (8) lag.

Är det den utvecklingen som vi inom svensk basket vill ha ? Det är stor risk att utvecklingen är på väg åt samma håll även på damsidan.

Det blir spännande att se om Kalmar blir godkända att få spela i Superettan kommande säsong efter denna svidande kritik.

På FB har domarnas ersättning kommit upp till diskussion men ingen har skrivit om att arvodet är en betalning för deras extraknäck och motsvarar en rätt så hyfsad timpenning. Alla domare får ju även förlorad arbetsförtjänst och traktamente för sina extra kostnader.

Godmiddag