Vad har SBBF/SBL att komma med ?

BSKTs match mot Fryshuset såg jag från TV soffan. Det blev en riktig skitmatch med ganska mjukt försvar av BSKT och med dåligt skytte trots öppna lägen. Fryshuset var för svagt för att kunna störa BSKT trots att man inte var focuserade till 100%. Förståeligt för mig men kanske inte för alla.

Jag häpnar över spelare som hoppar baklänges 1 meter och skjuter s.k fade away skott trots att försvararen inte är nära. Till råga på allt missar man allt som oftast dessa skott men det är ju så läckert att skjuta så.

Om försvararen kommer rusande då borde anfallaren ha kunskap att attackera i stället för att hoppa bakåt och skjuta. Bad Shot.

Staben bytte in fem helt nya spelare efter att de som var inne äntligen hade kommit igång. Man borde veta att det med 100% säkerhet innebär att man allt som oftast tappar flytet och måste börja om när man tar in fem nya.

Det borde i stället plockas in en max två spelare från bänken som får chansen att spela tillsammans med de bästa. Jag tror att de flesta coacherna håller med om detta eller kanske inte………

Fryshuset tackade och tog emot och gjorde poäng efter poäng och närmade sig en hel del men poängskillnaden var för stor så BSKT´s bänkspelare kunde utan problem hålla 14-15 poängs ledning.

Det förvånar mig att man inte en sån här gång tog chansen att spela en guard uppställning med Gustav Hansson och Melker Lindblom plus tre jänkare. I stället kommer Lindblom in som 11:e man i slutet på perioderna. Det sänder fel signaler upp till egna produkter uppe på läktaren.

Vilka är beredda att kliva in och satsa 100% under kommande säsong om inte ens Melker Lindblom som har gett 100% i flera säsongen får känna på lädret i skarpa lägen ?

BC Luleå spårade ur igen på ett märkligt sätt nere i Östersund. Laget inledde piggt men när domarna tillät Jämtland spela bearehug defense då började BC Luleå soloköra i stället för att verkligen focusera på lagspelet och då gick tåget.

Det är näst intill omöjligt att förstå hur så pass skickliga spelare som Gilmore, Griffin och Bayley tillsammans endast fick ihop 21 p. Griffin stannade på null.

Det enda som var glädjande med den matchen var att få se Nils Botold få 9 minuter och spela  riktigt bra. Kanske får han lite mer förtroende i nästa match.

Ser att det finns en hel del åsikter om Kalmar och Frysens beslut att inte anmäla sig till SBL kommande säsong. Man verkar vara överens om att förbundet måste göra något.

Vad jag har hört så har förbundet lämnat över ansvaret till ligaföreningen om hur man vill driva ligan. Jag tippar att man inte vill ta beslut som ser ut som en devalvering av ligan.

En höjning av kraven och återigen en stängd liga är förmodligen det som ligger närmast till hands igen även om det kanske innebär ytterligare avhopp.

Jag tycker att det känns som att mycket som görs och beslut som tas mer är en flört med FIBA än viktiga steg för svensk basket. I Sverige är vi bra på att visa upp kulisser och skylla händelser på någon annan.

9000+ på en dammatch i Globen är ett sådant exempel. Det speglar inte på något sätt publikintresset i Sverige eller dambasketen i Sverige.

Det anses dessutom vara klubbarnas eget fel om dom inte får ihop ekonomin för deltagandet i SBL serierna. Det har jag hört uttalas av både förbundsfolk under min tid som sportchef och numera i olika poddar.

Dessa experter tycker säkert att klubbarna kan bygga egna haller och egna restauranger också för så långt borta från verkligheten är dom. Ligan är snart bara en liga för restaurangklubbarna.

Det blir spännande att se vad SBBF/SBL har att komma med och det måste komma fort.

Läser i LT.se att Södertäljes nya damcoach har blivit intervjuad efter att han tog över laget. Man häpnar när han bl a säger ”Jesper Sundberg har gjort ett otroligt jobb”……………..det rimmar illa med tanke på att han fick sparken trots bara en förlust i grundserien som är slut om en månad.

Godmiddag