Det spekuleras om

Jag noterade något intressant i Umeå Sporthall på tisdag kväll. Jag såg domare Jucevicius köra beep-testet inne i hallen ca en och en halvtimme före matchstart.

Nyfiken som jag är så började jag gräva i det och fick reda på att de som inte klarar 86 längder får inte döma i SBL herr. Det finns tydligen domare som för tillfället inte får döma förrän dom har klarat testet. Givetvis bra för om bensinen tar slut då orkar dom inte blåsa i pipan heller. 

Det är bra med fystester och regeltester men det vore än bättre med regelbunden mentorskap och då menar jag minst en gång i månaden för varje domare i SBL, men jag har en känsla av att det är ett känsligt ämne.

Domarna ville ju inte ens att kommissarierna skulle komma in i halvtid och tala om för dem vad som var bra och inte bra så det försvann från deras ansvarsområde snabbt.

Domare kanske inte vill att en äldre inte aktiv domare tillrättavisar dem.

Som det är nu så är kommissarien bara en dyr kontrollant som synar arrangemanget och sekretariatets arbete.  En sådan kontrollant är knappast nödvändig i SBL längre hos etablerade lag.

Nya lag i SBL bör ha en kommissarie under det första året.

Kanske motiverat med kommissarie i ett slutspel men knappast där heller om hen inte har någon befogenhet att hjälpa domarna i deras arbete. 

Det spekuleras om vilket lag som hamnar utanför slutspelsstrecket. Jag skrev i december att jag tror att det blir Uppsala och det tror jag fortfarande.

Tyvärr måste jag säga att min tippning om att BSKT skulle hamna på 38 poäng inte alls håller. Det var bara drömmar.

Efter förlusten mot Uppsala hemma gick det grus i det mentala maskineriet.

Till råga på allt så beslutades det att låta Butler få operera sig eftersom han fick tid på NUS för sitt krånglande knä. Han har kontrakt över nästa säsong och skall vara 100% spelklar när nästa säsong startar. 

BSKT tar en stor risk när man godkände Butlers operation och det har präglat lagets spel de senaste matcherna. Saknaden av Butler är stor.

Fullard är lång men han har inte visat någonting än så länge av det som fanns med på försäljnings materialet.

BSKT´s insamlade poäng och plus i inbördes möten är tillräckligt för att slippa att hamna utanför slutspelet men om det vill sig illa och man missar mot Fryshuset eller Kalmar på hemmaplan då kan laget falla ytterligare någon placering.

Godmiddag