Det blir inget guld i år heller…….

Jämtland hade kontroll på matchen från början till slut och vi får aldrig veta vad som hade hänt om Gustav Hansson hade kunnat spela matchen. Jag tror att det hade kunnat bli seger men det är önsketänkande. Jämtland hade nog en växel till att peta in om det hade behövts.

BSKT´s zonförsvar innebar att skickliga spelare som Horton, Jackson, Carr och A Johansson inte kom in i matchen. Chucks frustration över deras problem på planen syntes tydligt från läktarplats. Han bytte ut dessa spelare med jämna mellanrum och ”läxade upp dem”.

Men Jämtland har Hampton som på 16 minuter levererade mer än vad en del spelare får ihop på en hel säsong. Han är överlägset bästa svenska spelare  i landet just nu. Hampton är en fröjd att beskåda i sitt enkla men effektiva spel.

De svenska spelarna RT Guinn, Anes Zakovic och Daniel Johansson var de som tillsammans med Hampton grejade hem segern till Östersund.

BSKT kämpade som tigrar i 40 minuter men det räckte inte mot ett lite för brett och skickligt Jämtland. Det mest glädjande var att se Cole Welle tillbaka i bra matchform. Jag hoppas att det är han som får starta som femma i fortsättningen och inte den nya killen.

Eriksson-Hansson gjorde pg jobbet ok men han har inte tekniken och fysiken att göra jobbet som Gustav Hansson. När Czerapowicz hamnade i den rollen var han riktigt bra men ingen kunde matcha G Hanssons linne igår och BSKT kunde inte ändra spelstilen med mäster frånvarande.

Jonte Karlsson sade i streaming direktsändningen att klubben borde spara pengar och skicka hem Fullard omedelbart. Jag håller med till 100%. Fullard är en ny super flopp och jag hoppas att man har honom på provspel. Killen skapar mer oro än lugn i truppen med sin dåliga form.

Domarna dömde ganska bra men hade som vanligt väldigt hög tolerans nivå. Make the f-ing calls.

Jag tar Cole Welle som ett tydligt exempel. Alla i ligan vet hur ruggigt bra han är på både defensiva och offensiva returer så alla lag ”tar honom rätt upp och ner” med alla medel men ingen ser de ojusta. Man tillåter det.

Panik har målats upp på herrsidan i Södertälje. Det verkar vara panik även på damsidan med tanke på att man sparkar coach Sundberg utan kommunikation med hela spelartruppen eller kallas det för handlingskraft.

I media säger man att man vill ha ”en annan typ av ledarskap”.

Vad är det man vill ha ?  En spektakulär, verbal, entusiastisk och karismatisk person i stil med Degernäs ? Det får man med Sergei Brugué. Jag har sett honom hoppa och skutta omkring vid linjen här i Umeå trots att han var ast. coach och egentligen måste sitta ner.

Jag tror att SBBK tog ett felaktigt beslut. Det blir inget guld i år heller.

Godmiddag