BSKT gjorde en hyfsad match.

Norrköping med tre skickliga jänkare och 5 landslagsmän har många hot och nu verkar även Tyus ha vaknat. Gustav Hansson är fortfarande vaken och håller snittet trots intensiv bevakning av alla lag. Starkt tycker jag.

Ledning med 45 – 46 i halvtid var bra jobbat av BSKT och kunde ha varit mer om bara Fullard hade dunkat eller lagt i bollen när han fick den nära korgen. I stället kostade varje miss baklänges poäng. 

Det som man fick se på försäljnings filmen när det gäller Fullard var ju dunkar där han hängde i ringen. Sådan power fanns inte i hans ben igår och det lär vi få vänta på till säsongen 23/24.

Killen är helt enkelt långt från basketform och den hinner tyvärr inte infinna sig under resten av säsongen. Jag hoppas att den icke opererade Butler byter om till nästa match.

Vilken bredd Norrköping har på laget. Senast lagen möttes då gjorde Dawit & Schüberg 43 p tillsammans (26+16). Igår stannade dom båda på 0 poäng.

Om inte Norrköping spelar final med det laget som dom har idag då är det ett stort misslyckande.

Att domarna envisas med att inte blåsa i pipan trots att dom 6 ögonen måste se vad som händer det gör mig ledsen. Basketboll är inte längre så vackert.

Att tillåta efterslängar, rörliga screens och knuffar i pick & roll situationer förändra spelet. Take the f-g calls, the players will adjuste.

Jämtland hade inga större problem att vinna hemma mot Södertälje trots att Jämtland spelade utan SBL´s bästa spelare Rickard Hampton. Frågan är om dom vilar honom även på måndag då Jämtland kommer till Umeå. Jag tror det för deras fina laguppställning jäser nästan över idag.

Södertälje är på gång med den nya Ledey i laget. En bra spelare som kan betyda en hel del när han slutar att chansa i försvar. Han har fina gener för brorsan spelar i Partizan Belgrad i Euroleague.

Södertälje borde kunna fixa den 8:e platsen i slutspelet om deras guards gör det rätta jobbet. Det gör dom inte nu. I den här matchen fortsatte dom att köra solo och det hjälper inte laget.

Ligans bästa pullup hoppskott tillhörande Palmblad fick inte många chanser och det tycker jag är ett underbetyg till coach staben. Dom borde ju screena fri honom på alla tänkbara sätt.

Jag förstår så väl varför alla stora killar numera vill spela ute runt perimetern och skjuta 3 poängare. Då slipper dom svettas och brottas och stångas inside och utsätta sig för försvararnas brutala angrepp gång efter gång.

Om inside anfallaren lyckas slita sig ur försvararens knuffar och ta sig förbi då blåser domarna alltför ofta för hooking. Med tanke på tacklingarna man får utstå då borde nästan hooking vara tillåten.

I morgon Sverige mot Lettland i Globen. Om Lettland kommer med bästa laget då lär det bli tuffare än mot Israel. 

Godmiddag