Kvällens flashback var ………..

Israel borta blev en minst lika pinsam historia som hemmamatchen.

Israel spelade samma försvar 1-1-3 zonförsvar som skapade kaos senast för både herr & damlaget men Sverige verkade helt handfallna och oförberedda på det.

Trodde man att dom inte skulle använda samma försvar pga att det var så lyckosamt senast.

Jag trodde att coacherna skulle testa ett 2-1-2 anfall med de två bästa skyttarna på bakplan med klara direktiv att ”bolla gris” och skjuta sönder zonen men icke. Jag vet inte vad dom ville göra i anfall. Jag kunde inte se det. Det var kaos eller så fattar inte jag…….Vi hade ju inget som helst spel.

Eldebrinkarna är inte i närheten av det som dom presterade i Bourges resp. Girona förra året. I mina ögon är dom långt från fjolårsformen. Halvarsson lika dålig som vanligt i landslaget de senaste gångerna och detsamma tycker jag om den hypade Zahui.

Ungdomarna Lundqvist och Wadling klart positivast. Hersler borde ha fått spela i stället för Halvarsson. Hon är van vid tuffa Eurocup minuter i London Lions och varför inte testa Åström som bevisligen har en ganska vass bössa när ingen annan kan träffa havet från båten.

Jag blir inte förvånad om Lettland kommer med ett yngre framtidslag på söndag nu när dom redan är gruppvinnare. Steinberga har det tufft i Bourges med matcher både i LFV och Euroleague. Hon får nog vila.

Som tur är så fanns det fler matcher att titta på igår. Finland höll jämna steg till halvtid mot Ukraina och spelade bra basket. Dom har stabila skyttar. Om Sverige och Finland skulle mötas nu då vinner Finland – smaka på den.

Kvällens höjdare var Litauen hemma mot Frankrike. Väldigt hög klass på alla spelare. Aggressivt och tufft försvar samt strålande skytte i båda lagen. Om du vill se en bra dambasket match då går du in på FIBA´s Youtube kanal genast.

Svag coaching hade Litauen när Frankrike gick ifrån. Litauen spelade samma drop försvar som Sverige vid pick & roll vilket gav Frankrikes guards öppna skott för många ggr. Inga time out kom och ingen justering gjordes vilket gav Frankrike segern och därmed även gruppsegern.

Någon skrev till mig att Luleå BBK skulle ha slagit Israel och det håller jag med om men tyvärr så är inte Goss & McCarty-Williams naturaliserade svenskar så SBBF kunde inte skicka LBBK.

Kvällens flashback var hur man klagade på några av Asoros missade närskott vid den förra matchen mot Israel men efter gårdagens match framstår dom missade närskotten som flugskit i jämförelse med alla öppna som den gyllene genrationen spelare missade nära korgen igår.

Åtta timmar till uppkast i Norrköping i SBL herr när jag skriver detta. Umeå BSKT tog nattåget ner och förhoppningsvis har dom kunnat sova ordentligt och inte behövt stiga upp mitt i natten och byta till bussar eller liknade pga spårarbeten.

Det finns knappast någon mer än Balibrea och laget som tror på seger i vargens kula men om Köping kunde nå 41 – 16 i halvtid mot Norrköping och till slut vinna med nästan 20 pinnar så kan uppgiften absolut inte vara omöjlig.

Godmiddag