Respekt till Palmblad

Domarna visade mod och vågade stå emot spelare coacher och gaphalsarna i Södertälje och det hedrar dem. Södertälje var inte värda att vinna mot Köping igår.

Några var inte laddade för match. Några hade helt enkelt underskattat motståndarna och det håller inte i SBL. 72 – 74 till Köping.

I intervjun efter matchen sade Palmblad att han var besviken på spelare publik och coach staben som förlorade focus och i stället för att spela klagade på domarna. -” Jag är less på det” sade Palmblad.

Respekt till Balibrea

som trodde stenhårt på vinst mot BC Luleå redan på onsdag. Det var givetvis en skänk från ovan (och sådana är välkomna) att Rönnqvist inte var med för då lyser BC Luleås guard problem igenom rejält. Här måste man förstärka kvickt om man skall vara med i matchen om medaljerna.

Oluyetan och Jenkins skallade ihop

Båda måste utgå på läkarens avrådan då tappade båda lagen sina bästa poänggörare. Oluyetan hade 16 och Jenkins 18 redan i paus. 

Jag väntade på någon form av tuff helplans press av BCL redan i starten av andra men icke det. Den kom med fem minuter kvar men då var det för sent.


Coacherna i SBL herr är så fega.

Dom tror att SBL är så bra så att det kostar mer än vad det smakar att pressa på helplan. Dom har fel. Man måste våga för att vinna. 

I SBL dam har jag sett helplans och halvplan press av Mark ganska ofta. Mark har vunnit flera matcher i år bara på den surprise effekten. Fortsätt med det. Tvinga motståndarna att oroa sig för pressen och tvinga dem att lägga ner tid på att förbereda sig på att möta press.

Cole Welle är BSKT´s Rodman

De flesta 25+ år som håller på med basket vet vem Dennis Rodman är. Han hade förmågan att analysera var returerna skulle hamna och var väldigt ofta på rätt plats under åren i Chicago Bulls med Michel Jordan. Cole Welle har samma smartness när det gäller returtagningen.  

I mina ögon var Cole Welles insats i andra halvleken

avgörande för matchen utgång men ligans enligt mig mest underskattade spelare Gustav Hansson var strålande som vanligt på hemmaplan. Med lite mer stabilitet på bortaplan så borde det lukta landslagstest snart.

Är det verkligen rätt att ta med Jerebko ?

Jag är tveksam med tanke på att han inte har spelat serie basket på snart ett och ett halvt år men han har personliga tränare och egen baskethall i huset. Han skulle knappast ställa upp om han inte själv vet att han är i tillräckligt bra form för att åtminstone kunna prestera bra försvar för det är ju trots allt han starkaste sida.

Alvik imponerar under McCarvilles ledning

Dom visade upp ett strålande lagspel mot Södertälje, som inte hade en chans i lördagens derby. Jag flaggade nyligen för att jag ser en hel del bra saker i Alviks spel som kommer att innebära många vinster under den närmaste tiden.

Klara Lundqvist matchades knappast alls 

av Sundberg troligtvis för att hon inte ännu är inne i deras varianter. Alvik klämde ihop försvaret när hon hade bollen så det fanns inget utrymme för attacker. Jag tror att coach Sundberg ”måste släppa lös henne”. Nu är hon väldigt låst i spelsystemet.

Jag missade att lägga in namnen

på # 4 och 5 av de som har tjänat mest i NBA på sina spelarkontrakt och övriga avtal i senaste HOOPS så därför listar jag alla resterande fem den här gången.

#5 Lebron James 500 miljoner dollar, #4 Kobe Bryant 600 miljoner, Junior Bridgeman 600 miljoner ( hyfsad spelare men framförallt lyckosam affärsman fn vd för Coca Cola), # 2 Magic Johnson 600 miljoner och givetvis

# 1 Michel Jordan 1.600 miljoner dollar.

Godmiddag