SVT satsar på billig basket

Det var inte helt oväntat att SVT   testar att satsa på basketsporten nu när all annan toppsport har blivit för dyr för dem. 

SVT har gått bet på att köpa in de i Sverige stora sporterna under de senaste åren.

Viasat, Discovery och Cmore och allt vad dom nu heter köper upp alla stora mästerskap samt de klassiska ”svenska sporterna” handboll och innebandy.

Sportspegeln innehåller snart bara stillbilder från de stora mästerskapen.

SVT får nöja sig med simning, skidskytte, curling, skicross och lite basket.

Det kommer kanske att betyda att fler får upp ögonen för hur ”basket ser ut på riktigt”. Många tror ju att basket bara är Harlem Globetrotters och spektakulära dunkar. 

I en stad som Umeå där de flesta är hockey, fotboll och skidsports nördar där kommer TV sändningarna troligtvis att ha marginell betydelse.

På tal om den walk over    som A3 åkte på så kommer jag ihåg att jag den 4 januari 2021 skrev att jag då tyckte att det var osportsligt att Jämtland förlorade mot Köping på wo när laget drabbades av covid. 

Det är svårt att förstå att man inte har insett att en match som skjuts upp på grund av Force majure inte skall dömas som wo match.

Matchen skall helt enkelt spelas vid ett senare tillfälle.

Tänk om ngt av lagen missar slutspel pga en wo förlust pga covid eller får en sämre lottning i slutspelet pga en covid förlust.

Godmiddag