BSKT gladde hemma fansen med trevligt spel

Lördag 7 mars, 2020

BSKT lyckades mobilisera lite fighting spirit och det blev avgörande eftersom domarna släppte lite på bedömningsnivån och ”lät lagen göra upp om segern”. Kampen under korgarna var stundtals tuff och BSKT fightades bäst.

Gustavsson lyckades med sin plan och Barton hade inget motdrag som höll att komma med.

Presutti och Dawit hade torrt krut i bössan och levererade 21 vardera. Kul att se. Nilsson vaknade upp ur en flera månader lång dvala och spelade både bra försvar och lade i 12 pinnar på några starka mowes. Westbrook mycket bra defensivt där han dominerade över Wilson.

Jag tar det bästa till sist. US rookien Cole Welle som bor i Umeå och hoppade in i laget när Odomes blev skadad spelade 17 minuter och på den ringa tiden tog han tretton (13) returer och gjorde en block dessutom sex poäng.

Om han inte hade varit lite för blockrädd under den offensiva korgen så hade det blivit minst 10 poäng till. Ingen annan i laget satsar på returtagningen som han gör. Honom skulle jag vilja ha kvar i laget oavsett vad.

Före matchen träffade jag en av mina spelare från 1994/1995 som heter Håkan Henriksson. En suveränt trevlig kille som kunde skjuta som Presutti.

Wettarna borta i nästa omgång blir nog lite väl tufft för BSKT, men Nässjö hemma den 14:e borde kunna innebära en ny hemmaseger nu när laget har fått smaka segerns sötma igen, då borde det smaka mera.

A3 hade självklart inga problem mot Visby. Sedan Engram och Degbeon anlände har man tillfört 25-30 nya friska poäng och 15-20 nya returer i varje match så nu är man med i guldracet igen. Som jag skrev tidigare i veckan så är bara frågan om guardsidan och trepoängsspelet hinner komma upp till den nivå som nog krävs för att få lyfta bucklan.

Informationen som jag fick om Solnahallen var inte helt korrekt. Plastmattan som man har lagt ut är tydligen mobil. Kanske har dom även skaffat mobila korgar i stället för de gamla takhängda som är nerplockade. AIK Basket måste hålla sig framme och prata med Solna Fritid så att de inte blir helt bortdribblade.

Vad jag förstår så är det aktuellt med en ny ordförande till Svenska Basketbollförbundet. Vid det senaste årsmötet föreslog vi i Västerbotten Jonte Karlsson som ny ledamot men han blev inte gillad av valberedningen.

Jag hoppas att basketfolket runt om i landet tycker som jag nämligen att han är den mest lämpade som ny ordförande med sitt stora kontaktnät efter tiden som landslagsansvarig och dessutom sin basketerfarenhet som både aktiv och coach. Han är känd ute i Europa bland förbund och klubbar och även i FIBA. Han är mycket representativ och vältalig och välklädd vilket i FIBA sammanhang är nog så viktigt. Han kommer att stå upp för svensk basket i vått och torrt.

SBBF har anställt folk som skall sköta marknad, tävling, utbildning och ungdom då vore det väl bra om Jonte Karlsson blev Svensk Baskets ansikte utåt som tillsammans med landslagschefen ser till att vi får fram landslag på alla nivåer som kan konkurrera.

Jonte Karlsson är dessutom mannen med kontakterna till ”våra gamla baskethjältar”, som han kanske kan rekrytera till att kliva in och hjälpa svensk basket framåt. Alla ungdomslandslag behöver erfarna spelare som sina ledare och inte unga äregiriga coacher utan meriter som spelare som ställer upp gratis.

Jag hoppas att valberedningen kontaktar honom snarast och lyssnar med honom om han kan ta uppdraget.

Nu kanske du underar hur det kommer sig att Mr HOOPS pushar så för Karlsson. Jag skall vara ärlig och säga att jag inte alltid har gillat Karlsson. Under den tiden då Umeå Nordics var uppe i ligan ogillade jag honom en hel del för uttalanden som han då gjorde men det har jag sopat undan ……….jag tänker alltid på basketsportens bästa och jag tror att han är rätt man på platsen som ordförande…….dessutom bodde ju hans pappa faktiskt i Umeå.

Godmiddag