Internet fanns nästan inte 1998

I maj 1998 spelades den första 3X3 turneringen i basket i Umeå. Den genomfördes på parkeringen utanför Sporthallen (fn Umeå Energi Arena).

Startfältet var högklassigt med spelare från Plannja Basket, Sundsvall Dragons och Umeå Nordics. Jämtland Ambassadors hade precis gått i konkurs.

Internet fanns nästan inte så det går inte att hitta något om turneringen på nätet. Tyvärr kan jag inte hitta mina anteckningar på vilka som vann men jag minns att matcherna var tuffa och väldigt bra.

Det som imponerade på mig var när Steve Galloway, som då spelade med Umeå FC i Allsvenskan kom förbi och visade sin spänst. Han hoppade upp jämfota och var så högt upp så att han kunde släppa ner bollen i korgen, som var på minst 3.05 meter.

Hade Umeå BSKT för bråttom med svar från Gustav Hansson ?

I intervjun framgår det tydligt att Umeå BSKT hade en deadline i söndags (3/7). Kanske gjorde man beslutet enklare genom att begära ett snabbt besked för att kunna gå vidare. Vem vet ?

BSKT behöver nu en playmaker. Om man satsar svenskt som det står i artikeln då finns det inte många alternativ. Som jag ser det är Jonte Arvidsson den enda som ännu är free agent som matchar Gustav Hansson.

Möjligen eleganten Alexa Solevic eller Jordan Peltier kanske finns i pipelinen men han är ofta skadad. Vem i SBL vågar satsa på honom ?

Det är dags att återuppta kontakten med Dickerson, som var stor publikfavorit trots sina ibland vilda avslut. Han borde vara en tänkbar även om Rajacic plus några till dissade honom totalt. Dickerson kunde görs 20+ i varje match.

Balibrea kunde aldrig kontrollera Dickerson så därför fick han gå 2021. Nu har Umeå BSKT en ny coach som kanske tänker annorlunda.

Jordan Shepherd som var i Uppsala i fjol gillade jag skarpt. 

BSKT behöver även en power forward. Amir Smith som spelade i Jämtland i fjol skulle vara en av mina favoriter. Defensiv specialist och en crowd pleaser av stora mått med sin exeptionella spänst och fart. Han förtjänade ett bättre öde än att hamna på bänken i Jämtland under fjolåret.

Idrotten är tuff idag både sportsligt och ekonomiskt. Framgång är ofta förödande för en liten klubb som saknar resurser. Man kan helt enkelt inte hänga med i budgivningen.

Coachen Balibrea värvades till Polen, fystränaren Suhurt följde med honom till Polen och fysion Anderson tar steget till Jämtland. Daniel Hansson nappade på BC Luleås lukurativa erbjudande och snart följer brorsan efter.

Godmiddag