Krossmatcher i SBL dam

När SBBK i våras gick ut med info om att man får tillbaka Eldebrinkarna och Halvarsson då skrev jag i HOOPS att det inte blir någon walk in the park för dem att vinna guldet i år i alla fall. Det visar nu sig att jag ”gissade rätt igen”. De som inte gillar mina gissningar gillar det inte.

Jag såg inte matchen men har haft kontakt med oberoende personer som såg den live på plats och dom tycker att det var fråga om en kross. SBBK verkade handlingsförlamade när Luleå ryckte precis som senast när lagen möttes. När matchplanen kollapsade då fanns inga motdrag att komma med.

Felprocenten hos just stjärntrion var anmärkningsvärt hög. Klara Lundqvists steals och offensiv verkade inte bekymra Luleå. Kvalitativa spelare på Södertäljes bänk kom aldrig in i matchen. Dom lär knappast bli kvar i klubben nästa säsong.

Chocken måste vara total i Södertälje för det är svårt att hitta reportage i LT.se från matchen ännu på måndag morgon.

Jag ser fram emot att studera matchen uppe i Luleå den 8 mars från läktaren bakom Södertäljes bänk. Coach Sundberg måste riskera något för att ha en chans att vinna uppe i Luleå för publikstödet kommer att vara massivt eftersom det är en gratis match.

Jag köpte matchen Östersund vs Norrköping. Jag trodde att det skulle bli en ganska jämn tillställning men Norrköping var helt off och Östersund on. Det blev en lika stor krossmatch i Östersund som i Södertälje.

Norrköpings Harvey-Carr en förvånansvärt svag värvning av Taylor-Lundgren. Held är bra och laget i övrigt ungt och talangfullt.

Kelliher och Whitish lyckades med allt i första halvlek. Allt satt. I den här matchen såg dom ut som mycket bättre spelare än vad de båda var i fjol i sina resp. lag.

Alla i Östersund som fick flera minuter presterade på topp. Snacka om flow.

Jag tror att det för Östersunds del var i det närmaste den perfekta matchen. Det går inte att begära att dom skall spela bättre än så. Allt gick i samtidigt som Norrköping missade allt.

Till och med domsluten gick hemmalagets väg särskilt i den först halvleken. Kontakter som man visslade på under Norrköpings korg visslade man inte på under Östersunds korg. Det var ganska tydligt för en objektiv tittare.

Jag tycker att det är mkt tveksamt med en domare från Östersund. Jag kritiserar inte honom utan på tillsättningen. En domare från samma ort som hemmalaget skall inte döma i SBL herr eller SBL dam. Det är inte professionellt.

Östersund spelar en kul och snabb basket men det behövs lite flow i spelet för att dom skall lyfta. Lagen som är lite bättre kommer att sakta ner dem och då är Östersund inte lika bra. Jag tror att det blir svårt att lyfta till mer än max semifinal i år. I mina ögon är det stort nog men knappast hos dem.

Hörde i senaste Bänkvärmarna podden att Rajacic tyckte att hela staben i BC Luleå borde lyftas bort efter den här säsongen och att dom borde plocka Balibrea från Umeå och att han skulle ta med sig Gustav Hansson. Snacka om kulturkrock om Balibrea skulle ta över BC Luleå. Rajacic får knappast rätt den här gången heller.

HOOPS erfar att 12 truppen inför kommande EM kvalmatcher är i det närmaste klar.

Det sticker ut något att Södertälje troligtvis har fem spelare med i truppen nämligen tvillingarna Eldebrink, Lundqvist, Halvarsson och E Åström, Luleå BBK bara en.

Övriga spelare är Hjern, Gustavsson, Hersler, Fontaine, E Nyström och Zahui. Abdi lämnade sent återbud. Varför inte ta in Vesterberg som dominerade i Telgehallen i lördags ? Beror det på alla återbud att truppen ser ut som den gör.

Godmiddag