Snacka om kalabalik 

Röda Stjärnan, Belgrad vann match nummer ett mot Partizan, Belgrad i den serbiska ligan. När det var dags för match 2 blev det riktigt jobbigt.

Publiken hånade om vartannat både coacher och spelare men matchen fortsatte till det att publiken började håna Röda Stjärnans ägare och hans fru.

Domarna avbröt matchen och skickade lagen till omklädningsrummet.

Efter en tid hade man tömt läktarna från de galna fansen och tänkte återuppta matchen men, Partizan hade skickat hem sina spelare så Röda Stjärnan dömdes som vinnare på wo 20-0 och vann pga det mästerskapet. Även dom spelar bäst av 3.

Partizans ledning kritiserar nu domarna för deras agerande och menar bl a att man inte avbröt matchen trots att publiken hånade spelare och coacher.

Jag blir inte förvånad om styrelsen för Euroleague utesluter Partizan och Röda Stjärnan från nästa års Euroleague. Det är mer än galet på läktaren under deras matcher. Motståndarna är livrädda.

I Spanien blev det succé och vinst för Murcia och plats i finalen mot Real Madrid.

Håkansson lär nog få tillbringa en hel del tid på bänken för inte kan väl han matcha Reals Campazzo och övriga stjärn guards ?

Murcia börjar hemma och även dom spelar bäst av 3 nämligen 8, 10 och 12:e.

I Italien tog Armani Milano hem den första finalen på bortaplan med 75 – 86 efter OT mot Virtus Bologna. Coach Ettore Messina var väldigt nöjd med den vinsten med tanke på en svag säsong i Euroleague. Dom spelar bäst av 5 i Italien med nästa den 8:e och 3:e den 11:e.

I Tyskland är det Bayern München mot Alba Berlin i finalen som spelas 8, 10 och 12:e alltså bäst av 3.

Bonn och Ludvigsburg som var framgångsrika i Champions League blev utslagna i kvartsfinalen. Då förstår du att det är hög nivå på Bundesliga.

Boris Balibreas nya lag MKS Dabrowa Gorniza åkte ut  med 3 – 1 i kvartsfinalen i Polen så det blir till att ta nya tag inför år 2.

Jag tippar att det blir samma utveckling i Polen, med minst semifinal nästa år. Han är en byggande coach som behöver tid och tålamod från klubb för att nå framgång.

Enligt artiklar i NT.se och OP.se är Pierre Hampton på väg bort. Många tror att han hamnar i Norrköping. Jag tippar på ett tvåårs kontrakt i BC Luleå. 

Oliver Gehrke lämnar BC Luleå och förhandlar nu med någon SBL klubb.

Med tanke på hans skadehistorik så är det nog inte så lätt att hitta en ny klubb som ”vågar satsa på honom”.

Jag hoppas att det är BSKT som han pratar med för om han håller sig frisk då är han en riktigt bra spelare. Jag tycker att han såg bättre ut än någonsin innan skadan.

Trots skadehistoriken så är han värd en rejäl chans igen i SBL. I BSKT skulle han vara aktuell starter i varje match och dessutom en stark informell ledare.

Godmiddag