Ingen satsning på damlandslaget

Jag gick in på SBBF´s hemsida och kollade vad damlandslaget har för sommarprogram. Jag hittade ingenting så jag ställde frågan till Robin Sandberg och svaret blev att det kan vara ngt på gång i augusti.

På finska basketförbundets hemsida kan jag läsa att förbundskaptenen Ilkka Palviainen har tagit ut en trupp på 20 dam spelare som har bundit sig att mellan den 3 juni och 7 juli träna tillsammans och spela 6 landskamper mot bra lag. Målsättningen är givetvis att spela bra i november kvalet.

Det blir 2 matcher borta mot Tjeckien, 2 matcher borta mot Frankrike och 2 matcher hemma mot Tyskland vilket innebär 6 matcher mot riktigt vassa nationer. Sverige står kvar på bryggan samtidigt som Finland sakta men säkert seglar förbi.

Finns det inga resurser ? Går alla resurser till administration ? Jag kan räkna till 20+ anställda på SBBF ?

Saknas seriositeten hos coacherna eller spelarna ? Var är felet ? Går det att få en förklaring från någon varför landslagen inte samlas och förbereder sig för viktiga kval och inte spelar träningsmatcher.

De spelare som spelar ute i Europa tjänar så pass bra så att de borde kunna vika en månad för landslaget på somrarna. Många av dem har ju kommit upp sig pga att dom har fått visa upp sig i landslaget. Väljer man att i stället tjäna mer genom att jobba på eller arrangera skill camps m.m 

Viken satsning betyder mest för det svenska landslagets framgångar ?

Spel med 6 – 8 lag i ungdoms EM turneringar under somrarna som kostar miljoner eller större satsning på våra A- landslag, som kan ge obetalbar PR i kampen om publiken. Ungdoms EM har blivit tryouts för dem som vill till USA.

BC Luleå har alltid varit ett lag nära mig eftersom jag är Norrbottning men efter att ha läst om uppsägningen av eldsjälen och trotjänaren Eddie Carrazana kan jag inte annat än ångra att jag skänkte en slant till BCL nyligen.

Det är helt klart att de som sitter i ledningen i föreningen inte har klart för sig betydelsen av Eddie, men dom kommer att upptäcka vad som inte fungerar under hösten och då kommer dom att tvingas att rekrytera.

Dom kommer inte att få någon som fixar allt som Eddie har fixat.

Godmiddag