Härliga tider strålande tider

När jag skulle rösta på domarna i SBL då blev det svårt eftersom så få av de aktiva SBL domarna dömer i Umeå.

Jag vet att till och med publiken har märkt att det är samma ansikten som dyker upp allt som oftast. Domarna är tom tjenis med en del i publiken på rad ett.

Omröstningen blir missvisande anser jag när vi har samma domare för det mesta eller hur.

Alla kan räkna ut att det inte heller är optimalt med samma ansikten som delar ut foul i match efter match.

Jag vet att en del domare inte är särskilt populära och det beror troligtvis på att man träffar på dem inte bara i Umeå utan även i Luleå och Jämtland.

Ungefär 50% av SBL domarna har dömt i Umeå under säsongen. En domare har dömt 9 av 15 matcher, två domare har dömt 7 av 15 och en domare 6 av 15 och en 5 av 15. Övriga domare har fått enstaka uppdrag.

Den jag anser är bäst har bara haft ett uppdrag i Umeå i år men jag har sett honom i många matcher särskilt i Jämtland. Då fattar du kanske vem jag menar.

Med tanke på att kostnadsutjämning råder så borde rotationen även på domare kunna genomföras i större utsträckning. Minst en av de som ”aldrig får döma i Umeå” borde kunna åka upp vid varje omgång. 

Det skulle vara enklare att lösa det här om man gick tillbaka till två domare per match men det lär domarna inte gå med på. Det är bekvämt att vara en av tre SBL domare idag. Inget spring och få avblåsningar per domare.

Kvalitén på de första kvartsfinalerna var så dålig så det blev bara kort slötittande. Det var egentligen bara Alviks damer som visade lite kvalitet och kampvilja mot Södertälje. Match nummer två kanske kan bli jämn.

Domarna verkade inte notera stegfelen i alla matcher men T när skytt lägger sig efter skott det tar man. För guds skull låt skyttarna lägga sig och sluta med T. Om skytten gnäller då tar ni T.

Det ser för övrigt ut som att några spelare även i SBL dam får sätta rörliga screenar utan åtgärd. Vi tittar på det igen i nästa omgång.

I kväll är det stor kväll ute i Europa.

Tyvärr BC Luleå jag måste hoppa er match live eftersom Champions League spelar 1/4 finaler och damerna final #1 i Eurocup.

Champions league (ser du på Courtside 1891)

18:30 Murcia (Håkansson) vs Ludvigsburg

19:00 Bonn vs Peristreri (Spanoulis coachar)

20:00 Teneriffa vs Tofas 

21:00 Unicaja vs Promiteas

19:30 Besiktas vs London Lions (Youtube)

Euro League imorgon torsdag (Viaplay)

20:20 Barcelona vs Maccabi Tel Aviv

 Det är härliga tider strålande tider för en basketälskare under april och maj trots att man inte är särskilt förtjust i NBA.

Godmiddag