Ikväll startar SBL slutspelet.

Det borde blir hemmasegrar för alla fyra lagen om alla kommer med det trupper som har aviserats.

Det hade varit roligare med Umeå BSKT i slutspel nu med tanke på att Köping har tappat all sin power de senaste veckorna. BSKT hade kunnat ge Norrköping mer motstånd.

Jag tycker att det mest spännande kommer att bli att se hur domarna har tänkt att bedöma slutspelet.

Tänker dom höja toleransnivån ytterligare eller tänker dom skärpa till sitt arbete.

Du tycker kanske att jag är pinsam som håller på och har åsikter om domarna hela tiden men det beror helt enkelt på att de svenska domarna påverkar spelat för mycket pga sitt sätt att döma. Tänk efter när du tittar på slutspelet.

Det är faktiskt bara ett tiotal domare som styr svensk herrbasket. Några få domare har t ex dömt nästan alla matcher i Umeå i år. Kan du gissa vilka ?

Between The Lines podden som Elias Desport har gästades senast av 49 årige Nina Baresso som fortfarande spelar basket i ettan med Huddinge. Det är beundransvärt. Baresso var tidigt speciell. Hon var utan tvekan en av landets bästa basketspelare men det är 20+ år sedan.

Jag minns så väl 2007 när hon skulle spela kvalmatch med Järfälla mot oss i Umeå Comets i Umeå Sporthall hur hon sprang och värmde upp på vår planhalva framför vår spelarbänk. Det var inget som hon bara råkade göra. Alla vet att så gör man inte.

Hon ville givetvis störa vår uppladdning. Våra amerikanskor blev uppretade. Det var ett misstag av Baresso. När jag ställde mig i vägen för henne fattade hon och tvärvände. Vi vann troligtvis pga att hon retade upp två amerikanska spelare med större vinnarskalle än hon själv hade.

När jag lyssnar på henne så kommer jag att tänka på några spelare som jag har haft att göra med under mina 30 är som basketledare på elitnivå som hade liknande stil. Jag nämner inga namn men om dom läser detta då vet dom att jag menar dem.

Dom tyckte att jag inte såg deras kvalitet och att dom inte fick den respekt dom ansåg sig förtjäna som basketspelare. Om inte antalet minuter blev tillräckligt då blev det problem. Några lade av mitt under säsongen.

Jag satt och väntade på Baressos åsikter om landslagsledningen på 90 talet för den uppskattade inte hennes kvalitet riktigt som hon ville. Jag antar att det kommer i den själv biografi som hon sitter och skriver på.

Jag har stor respekt för hennes mod att våga fortsätta att satsa på basket trots att traditionen förväntade sig att hon skulle gifta sig tidigt och skaffa familj redan under tonåren.

Jag förstår varför SBBK tvekade och valde att inte satsa på henne. Dom trodde att hon skulle följa familjetraditionen.

Det jag inte gillar det är att så många lever i samma verklighet även idag.

Godmiddag