Johanna Dahlén & Jonte Karlsson

bjöd den 26 mars på nästan en timme intressant program inför slutspels starten. Det blev ett program med bra intervjuer med spelare och lite gissning inför slutspelet.

Jag var skeptisk till samarbetet med Expressen eftersom dom aldrig har visat något större intresse att skriva om basket. Jag slutade köpa papperstidningen för 10 år sedan pga detta och har nu sparat runt 25 tkr.

Expressen har överraskat. Jag fick fel och det är jag glad över. Sändningarna och kvalitén på bild och grafik har varit bra. Det är bara att hoppas att även Expressen är nöjd och att samarbetet kan fortsätta i större skala när detta avtal tar slut.

Det som fortfarande inte är så lyckat det är kommentatorerna. Förutom Jonte Karlsson så finns det några få som håller måttet.

Ett grundkrav måste väl ändå vara att man förstår sig på basketreglerna och har någorlunda kännedom om lagen och basketen i landet.

Vi har för många som kommenterar basket som om det vore en annan sport.

Det borde finns några på varje SBL ort som kan tänka sig att ställa upp.

Jag tycker inte att det gör något om kommentatorn har lite hjärta för hemmalaget, men dom måste kunna balansera sina åsikter. Dom kanske tom gör det ideellt.

Jag faller direkt bort eftersom jag vågar ha åsikter om domarna.

Jag blev tillfrågad för 10 år sedan när BSKT var nya i SBL och Udominate var på topp men då tackade jag nej. Jag har aldrig blivit tillfråga efteråt.

Jag är glad över att vi har ett lag i SBL herr här i Umeå. Jag hoppas på en comeback av damerna, men då måste dom bilda eget för i KFUM lär det inte bli något.

På tal om Jonte Karlsson så saknar jag hans söndagskrönika.

Den 31 mars på kvällen loggade jag in för att få läsa Mister Karlssons kloka ord igen men icke. Jag har nu pratat med Jonte och har fått höra att han är less på kommentarerna som kommer och väljer att ta en timeout.

Som tur är så ställer han i alla fall upp och kommenterar matcher och det blev som vanligt bra igår. Matchen i Luleå blev dessutom en arrangörsmässig fullträff. 2300 och fullsatt pga fri entre, förlängning och till slut seger.

Nässjö kan slå ut BC Luleå men jag hoppas på tvärt om så klart för jag skulle vilja åka upp och se BC Luleå i final i år. Kapaciteten finns även om experten Rajacic tycker annat.

Det mest intressanta var Högsbos vinst i Norrköping. Om du har läst Hoops regelbundet då vet du att jag har varnat för Högsbo och då vet du att jag röstade på deras Asiah Jones som SBL dams bästa center. Det var hon som var vassast igår med 23 p. En rörlig smidig spelare med känsla i handlederna.

Högsbo kan slå ut Norrköping på fredag precis som man gjorde när man slog ut Luleå 2019, men då måste man göra en bättre match än igår för det är knappast troligt att Norrköping underprestera så mycket en gång till.

Norrköping tappade flytet när Johnson fick sitta ganska länge på bänken i tredje. Hon var het och skulle ha avgjort om hon hade fått vara kvar på plan. När Ida Fredriksson & Noaksson foulade ut då slappande man av lite till och då gick tåget.

Jag har tippat Norrköping som segrare men jag verkar ha bedömt Olivers och Deans kvalitet lite för högt. Om Taylor-Lundgen skall vinna då måste han få ut mer av dem.

När Molina var borta klev Frankl-Sandberg fram i Östersund och presterade sin bästa match för säsongen. Brown och Hansson underpresterade i Uppsala och då räcker dom inte till mot ett lite bredare Östersund.

Det kan vända på fredag om Brown släpps lös. Hon kan avgöra det helt själv om hon får den rollen. Både Brown och Hansson verkade vara tagna av stundens allvar men i Östersund lär det bli åka av tippar jag. 

Godmiddag