Hur blir det med laget Umeå BSKT ?

Finke lämnade Umeå redan dagen efter sista matchen. Han kommer inte tillbaka pga mörkret.

Jag har pratat med Czerapowicz. Han berättade att det blir andra ligan i Italien för honom nästa säsong.

Jag skrev för länge sedan att Köping är intresserad av coach Loaiza och det är nu bekräftat.

Hur blir det med övriga  ?

Sportchefen Gustavsson borde lösa tränarfrågan först för sedan är det enklare att fylla på truppen. Det blir inte Gehrke även om han flyttar till Umeå.

Jag skulle ringa Cole Welle först av alla spelare och fråga om det finns ngn chans att han kan spela en säsong till med BSKT. Han var pådrivaren i försvaret och krigaren som publiken älskade. BSKT tappade publik när han försvann.

Jag tippar att Nils Botold, Emanuel Lundmark, Melker Lindblom skriver på ganska fort. Med stenhård träning hela sommaren borde dom kunna kapa åt sig ganska många minuter till hösten.

Eriksson-Hansson och Yemane har studier och borde bli kvar. Även dom kan ta rejäla steg till hösten men då måste dom träna upp snabbheten och fysiken.

Anton Lindqvists astmaproblem hindrar hans basket karriär så fortsatt spel i BSKT är tveksamt.

Klubben borde vara klar med Will Butler med facit efter 2 säsonger. Andreas Jönsson har haft en katastrofsäsong med ständigt återkommande skador.

De som inte är redo när säsongen startar den 1 september drar på sig skador alltid då och då.

Arvid Strömsten och Isak Andersson kan närma sig riktiga spelminuter till nästa höst men bara med stenhård fys och skotträning hela sommaren.

Ast coachen och fysion lär knappast komma tillbaka.

De spelare som tycker att det känns skönt att säsongen är över och nu behöver vila med sol och bad och partaj dom kan lika gärna lägga ner för det håller inte på elitnivå idag. Det kunde man göra på 70, 80 och 90 talet men den tiden är förbi.

Med motivation och driv kan det bli bra.

För 10 år sedan när Umeå BSKT hade spelat sin första säsong i Svenska Basketligan passade man på att i samband med den sista matchen gratulera ordförande Mikke Jalmby som fyllde 50 år och Christoffer Lundström som fyllde 40 år.

Jalmby som nu fyller 60 är fortfarande kvar i BSKT organisationen men Lundström som fyller 50 ägnar all sin tid åt Homerun Festivals och New York Knicks. Jag tror att man glömde att gratulera efter den här säsongen.

Godmiddag