”Nu börjar det roliga matcherna”

Säger en del kaxiga spelare och coacher inför slutspelet. Sanningen är den att det är nästan bara ångest för de flesta.

Spelare och coacher har givetvis drömmar och förhoppningar men samtidigt vet man att exit i kvarten känns som ett stort misslyckande för alla utom lag åtta (8). BC Luleå var riktigt knäckta i fjol efter 0 – 3 mot ”lilla Umeå BSKT”.

Få se om BC Luleå klarar av Nässjö. Det är inte lätt att vinna i Nässjös gamla sporthall med de i taket hängande korgarna och med egen crowd pleaser och 2:e speaker på kortsidan. Nässjö har vunnit det mesta på hemmaplan i år.

Ingen av experterna lägger en röst på Jämtland. Det är Norrköping och Borås som tipparna pratar om. Du som läser Hoops vet att jag tippar Jämtland. Braxton och Zoozua kommer att växa. Hampton närmar sig storformen. Go Jämtland.

Bilbao hade ingen chans mot tyska Chemnitz i den första semifinalen i FIBA Europe Cup. Matchen slutade med 73 – 98 till gästerna. Det torde vara näst intill omöjligt för Bilbao att vända minus 25 på deras hemmaplan.

Pantzar (8p) & Andersson(8 p) (han stavar med två S på speldräkten även om pappa Jay stavade med ett S) gjorde en hyfsad match i Bilbao, men Renfroe, Smith & Rabaseda presterade nada och då hade dom ingen chans. Jag tippar att Niners Chemnitz vinner hela skiten. Bra lag.

Euroleague spelar idag och imorgon omgång 32 av 34. Spänningen är oliiiidlig om vilka lag som skall säkra playoff (1 – 6) och vilka som skall hamna i play in (7 – 10). Ikväll ser jag Bayern München vs Barcelona. Matchen är viktig för båda lagen.

Vid Barca vinst kan man säkra en plats bland de sex främsta. Vid Bayern vinst har dom fortfarande en liten chans till play in. Även Zalgiris på plats 15, som har presterat bättre sedan coach bytet  har fortfarande en liten chans till play in. Då förstår du hur oerhört vass nivå det är på Euroleague. 

Påskuppehåll innan SBL slutspelet drar igång är ett klokt beslut. Jag har tjatat om det i Hoops många år om hur galet det är att resa och spela på påskhelgen, som man har gjort sedan ligastarten 1992.

De som styrde förr var döva och blinda när det gällde kostnader eftersom dom hade så mycket i kassan. Därför har många ligalag under åren gått i graven. Föreningsledare har gjort allt och lite till för att försöka hänga med på basketligans regler vilket till slut har inneburit konkurs.

Ett uppehåll på 7-8 dagar innebär även att lagen hinner återhämta något och förbereda sig inför kvartsfinalen.

Jag hoppas inför framtiden att alla inser att en kvartsfinal i bäst av fem matcher är slöseri på pengar. Semifinaler och finaler med sju matcher är helt galet. Det innebär att det alltid bara finns några få klubbar som kan vara med om och fightas om guldet. En(1) final i Globen skulle smaka mumma.

Noterade Robin Sandbergs PR trick i NSD i förra veckan där han sade att han hade ögonen på Julie Vanloo och att han vill försöka få henne tillbaka till Luleå BBK. Smart drag av Sandberg för att få mediautrymme inför slutspelet.

Jag håller med om att hon var en bra lirare och en karaktär när hon spelade mot Udominate.

Tyvärr så tror jag att inte ens Luleå BBK har tillräckligt med deg för att kunna signa henne inom en rimligt tid.

Hennes lönenivå är idag runt 100 papp i månaden och med tanke på hennes suveräna säsong i Galatasaray i år så lär lönenivån inte sjunka till nästa säsong. Hon blir nog kvar i Turkiet där de största slantarna finns för damspelare. Personligen skulle jag sikta på Jovana Nogic i Besiktas i stället.

Godmiddag