Det finns en del problem som borde åtgärdas snarast

Floppandet skall bort i slutspelet enligt domarbasen Oscar Lefwerth i NT.se.

Jag säger bara månne det. Det pratade man om inför säsongsstarten men under grundserien har det bara blivit värre och värre och det är ”vissa primadonnor” som sysslar med det.

Ettorna som har bollen mest får utstå det grisigaste försvarsspelet med tacklingar, knuffar och fasthållningar.

Jag har största förståelse för om coacher och spelare försöker förstärka situationer och uppmärksamma domarna eftersom domarna tillåter ojustheterna. Jag har skrivit det hela säsongen. Det är domarnas fel.

Domarna har svårt att handskas med när spelaren sliter sig loss från ojuste bevakning eller om han förstärker kontakten.

Schüberg, G Hansson, L Johansson, Tyus, Bergström, A Johansson är enligt mig de största syndarna på herrsidan och K Lundqvist och Hjern på damsidan.

Snackandet och ifrågasättandet bland coacher och spelare skall bort

Det tycker jag är ett större störningsmoment för publiken. Det eviga dividerandet under matcherna innebär att matcherna blir tråkiga och längre än vad dom borde vara. Domarna kommer att spela en avgörande roll i slutspelet.

SBBF´s hemsida har jag kritiserat ett flertal gånger i hopp om att fler skulle haka på och i hopp om att SBBF skall backa och inse att dom har gjort ett stort misstag. Jag har vid ett flertal tillfällen hänvisat till den finska hemsidan   basket.fi  där man lätt kan hitta och följa allt.

Jag noterat några få kritiska kommentarer tidigare men ingen verkar bry sig.

Nu har #1 Mr Rajacic gett sig in i debatten med sin åsikt och vips så var det några fler som vågade haka på.

Jag tror dock knappast på någon förändring mer än möjligtvis om den som blir ny GM har fingertoppskänsla och snarast tar tag i problemet för det ÄR ett problem.

Vårt ansikte utåt är svårläst. Jag var igår in på det franska förbundets hemsida. Klockren och enkel att hitta i………..skärpning.

Godmiddag