”Spelare som tvekar har ingen framgång”

Det är riktigt kul att Högsbo äntligen har bestämt sig för att ”sätta lite sprätt på alla kulor” som man tjänar på Basketfestivalen varje år. Dom gick ju skadeslösa tom under pandemin när dom fick mångmiljonbidrag från staten.

Eftersom Högsbo har ansökt om att få vara med igen så räknar jag med att SBL & SBBF har bestämt sig för att låta de lag som vill spela sina matcher på helger också får göra det. Det är bra och det kommer att bli betydligt billigare för lagen.

Ligan är semiprofessionell vilket innebär att de flesta inte är proffs på heltid. Jobb och studier är något som de flesta spelarna ägnar sig åt och då går det inte att träna två pass om dagen och spela matcher mitt i veckan. 

Till och med bänkvärmarna har äntligen köpt min åsikt som jag har torgfört i Hoops i flera år.

Det är dags att testa det finska upplägget med en vanlig rak dubbelserie med 18 matcher mellan 15 september och 22 december.

De 6 bästa till en slutspelsserie (10 matcher) och övriga 4 gör upp om två platser i slutspelet (6 matcher).

Alla skulle kunna få en vettig julledighet 22/12 – 1/1 och möjlighet till åter samling och en veckas förberedelser innan slutspelsserierna drar igång.

Det är det minsta man kan begära för arbetare och studerande. 1 vecka med nära och kära. Jag är säker på att även US spelarna skulle uppskatta lite ledighet.

Hemvändar matcherna under mellandagarna var tidigare försäljnings argumentet nummer ett men det håller inte längre.

Med max 4 veckomatcher (fredagar) fungerar detta. Restaurangklubbarna som vill spela på veckodagar kan få göra det så länge som det gäller matcher mellan varandra.

De vanliga ”varmkorv & fika klubbarna” skulle få en miljon i lägre rese & logi kostnader.

Den kloke Johansson i bänkvärmar gänget föreslog till och med att SBL skulle kunna skippa en domare och spela med bara två. Om man dessutom skippar kommissarien då är ytterligare minst 100 tkr till vara sparad i form av arvoden, resor och logi kostnader.

Rajacic opponerade sig mot en ändring till två domare och menade att det skulle bli sämre. Han har fel anser jag. Det skulle bli bättre med beslutsfattandet.

”Ju fler kockar ju sämre soppa gäller när det gäller domarna i SBL”.

Domartekniken och ansvarsområdena var tydligare förr. Nu avvaktar man. Jag kallar det för att NU TVEKAR MAN.

Spelare som tvekar har ingen framgång. Domare som tvekar blir aldrig bra.

Domarna kommer givetvis att protestera och kräva högre löner om man ändrar till två domare igen.

En lite slant till kan dom få även om arvodet i kombination med förlorad arbetsförtjänst redan idag är tillräckligt.

Kanske kan vi få fler nya domare pga nya grepp.

Godmiddag