Dags för SBL Awards som det så vackert heter.

Eftersom jag har en blogg så får jag rösta som media representant och det tackar jag för. Nedan redovisar jag hur jag har röstat.

MVP är i mina ögon Adam Ramsted. Den killens inverkan på Norrköpings framgångar och vinst rad går inte att bortse ifrån. Utan honom hade vinst procenten varit betydligt lägre.

SBL´s bästa center är Lazar Radosavljevic. Han är inte bara en bra post up spelare utan även bra i P&R spelet för att inte tala om hans 3 poäng skytte. Hans bollbehandling är mycket bra. När SBBK hade kort rotation pga skador då visade han vilken kvalitet han har. En mycket underskattad spelare.

SBL´s bästa forward är även i år Pierre Hampton. Skadorna har bromsat honom i år men då och då blixtrar han till och då ser väl alla hans mångsidighet. Hampton kan allt och borde få chansen i något Champions League lag innan han lägger dojorna på hyllan.

SBL´s bästa guard är fortfarande Gustav Hansson även om han har fått hårt motstånd från flera. Gustav Hansson har varit stabil hela säsongen till skillnad från alla övriga.

SBL´s bästa försvarare är extremt svårt att utse men jag väljer en som dessutom spelar juste försvar och det är Daniel Hansson. Det finns flera som anses bra men dom håller i, knuffar och spelar inte korrekt försvar som allt för ofta tolereras av domare. 

Årets coach i SBL måste vara Håkan Larsson. Inte många har trott på att årets lag skall kunna vara med och fightas om guldet. ”Laget är felbyggt” han många sagt. När jag fick höra hur laget tränade tidigt på försäsongen då började jag tro och jag tror fortfarande på en bra placering.

Årets domare i SBL tycker jag att Rikard Eriksson är. Han har tyvärr inte dömt mer än en match (13/10)  i Umeå i år men jag har sett honom döma många fler matcher och jag tycker att han är stabilast och rättvis. 

Godmiddag