Du får säga vad du vill om Umeå BSKT

men spelarna och staben gör trots allt det jättebra mot alla lag. Kom ihåg att Södertälje har fyra (4) utländska spelare och tre (3) landslagsspelare.

BSKT har två (2) utländska spelare. Kanske är Czerapowicz landslagsaktuell men ingen annan är nära det.

Du kan läsa Hegethorns basketblogg då förstår vad även jag tycker om domarnas rättvisa i gårdagens match. Domarna såg till att ”rätt lag vann” återigen. 

Det enda negativa i BSKT var att lagets mesta fighter Finke hade en mörk afton med 3 av 17 i skyttet var katastrof. Det hade givetvis en viktig inverkan på matchens utgång.

Finke är ju bäst när han får starta ute på öppen yta spela en mot en men det fick vi inte se alls igår. Nästan bara pull up mot långa spelare nära korgen.

BSKT blev lite för enkla att försvara mot i slutet när man blev stillastående och allt anfall gick ut på att få in bollen till Butler eller hitta skott från Czerapowicz. Både bollen och spelarna blev statiska och då är det lätt att spela försvar.

Czreapowicz är alltid bra i skyttet men en sån här gång måste vi hylla Botold och Eriksson-Hansson för sina strålande insatser. 71 minuter av 200 och tillsammans 44 av lagets 85 poäng. 10 av 17 på treorna. Suveränt.

Oavsett hur de sista två matcherna slutar så tycker jag att BSKT kommer ur den här säsongen med godkänt med tanke på de förändringar som klubbledningen tvingades till under säsongen. Det var absolut nödvändigt att släppa Chatham & Peltier för att spara 50 tkr+/månad för att kunna klara säsongen. Det gjordes.

Under måndag-onsdag är SBL ledningen i Umeå för att granska föreningen. Jag pratade med P-O Fahlander som är ordförande i SBL. Han gav inga svar men att döma av hans positiva inställning till BSKT och till en utveckling av ligan så tror jag att Umeå BSKT finns kvar i SBL nästa säsong.

SBBF har tydligen tagit ett beslut om att SBL skall utökas till 14 lag inom 2-3 år. Det vore toppen men för att det skall bli verklighet så måste nog SBBF/SBL i så fall göra en hel del radikala ändringar vad det gäller spelformen och kostnadsläget.

Godmiddag