Kan du titta på skiten och njuta ?

Igår kväll spelades Norrköping vs Jämtland.

Om det hade funnits någon annan match som spelades samtidigt någon annanstans då hade jag valt bort SBL matchen för det var så grisigt försvar som Norrköping spelade så att det var äckligt att skåda för en basketälskare.

Jämtland blev ”tagna på sängen” och kunde inte ställa om eller anpassa sig. Dom var chanslösa.

Domarna har redan nu höjt bedömningsnivån för att ”lagen skall kunna anpassa sig”  och förbereda sig för ”det krig som kommer att utspela sig” på våra basketarenor under den kommande månaden när slutspelet inleds.

Spelarna i Norrköping (Schüberg, Bergström, Terins framför allt) kom undan med ständig armkontakt, knuffar med armarna vid pick and roll situationer och fasthållningar av screenarna vid P&R.

Det är systematiserat och intränat av coacherna. Dom förnekar det säkert men nej taktiken är solklar. Spelarna gör som coacherna vill och domarna orkar inte stävja ofoget.

Screenar fick vara rörliga och påhoppen på ryggen under korgarna gav inga avblåsningar.

Det enda domarna höll petimeter uppmärksamhet på det var flopping och det är väl bra men när man delar ut ett flerta tekniska foul för det då är man fel ute.

Det blir parodi med T på det, när man släpper pushing, holding and grabbing.

Jag pratade med Jonte Karlsson, som var kommentator under matchen om varför han inte uppmärksammade det hårda fula spelet av Norrköping men han tyckte inte att det var så som jag tyckte så det kanske är jag som är fel ute.

Vad tycker du ? Kan du titta på skiten och njuta ?

Om fyra timmar skall jag se Umeå BSKT vs Södertälje. Om domarna kommer att ha samma nivå i den matchen då har ett lag som BSKT ingen som helst chans mot Södertäljes veteraner som lär hålla i Czerapowicz så att han inte kommer loss. Jag åker hem i halvtid om det blir så.

Tisdag kväll innebär som tur är toppbasket på stream. Jag har courtside1891 vilket innebär tillgång till Champions League. I kväll spelas fyra matcher i den sista omgången i gruppspelet. Nu avgörs det vilka som går till kvartsfinal.

I kväll Karsyjaka vs Jerusalem, Peristreri vs Teneriffa, Strasbourg vs Tofas, Unicaja vs Cholet. 

Godmiddag