Vem tar vem 2024-2025 ?

Ser att bloggaren Hegethorn spekulerar lite om coacherna i SBL herr. Jag går lite längre och förutspår var dom kommer att hamna och vilka rockader som blir av till nästa säsong.

Jag tippar att Balibrea tar över Jämtland även om det sägs att han redan har skrivit på för en säsong till i Polen. Han tänker om snart.

Chuck hamnar som 08 – 16 lärare på RIG i Norrköping, Loaiza hamnar i Köping, Gehrke assisterar Larsson i BC Luleå, Degernäs gör comeback i Södertälje, Brugué får ta sig an Nässjö eller Högsbo om han vill stanna i Sverige.

Sonko, Larsson och Nikolaidis blir nog kvar i sina klubbar. Jag skulle gärna se Nässjös coach Balena i  BSKT. Bra taktik och en cool kille.

Damernas Euroleague kvartar igår slutade som jag trodde. Cukurova , Mersin hade inga problem med Zaragoza och vann med 86 – 63. Samma visa var det för USK Prag på hemmaplan mot Schio, Italien 74 – 54. Jag tippade att Villneuve skulle vinna borta mot DVTK och så blev det 58 – 73.

Det blir en turkisk semifinal mellan Fenerbache och Cukurova och den andra mellan USK Prag och Villeneuve. Final Four spelas 12 – 14 april på ännu ej fastställd plats.

Jag tippar Fenerbache mot Villenueve i finalen och nykomlingen Villenueve som vinnare och det pga deras smarta coach.

I damernas EuroCup blev det jämnare än väntat mellan Reyer Venetzia och London Lions (68 – 69). De spelar om bäst av 2 matcher och när lagen möts i London nästa vecka då vinner Lions.

Ikväll spela den andra semifinalen mellan Besiktas och Girona. Jag tippar Besiktas för dom är starka på sin ”svarta mörka hemmaplan”. Girona med Magarity är det bättre laget och bör vinna i bästa av två.

I herrarnas FIBA Euro Cup blev Pantzars och Andersons Bilbao överkörda med 19 pinnar av Warszawa. Det var knappast något Bilbao hade räknat med.

Zaragoza som slog ut Jämtland förlorade hemma med 34 pinnar mot Chemnitz. Knappast något Z hade räknat med.

Ni fattar hur långt efter klubblags basketen i Sverige är. Är det inte dags att inse att vi i Sverige måste göra någon form av omtag. Analysera och börja om från scratch.

Olympiakos vs Virtus Bologna i herrarnas Euroleague ikväll 21.00. Det är en riktig höjdare som du kan ta i stället om du inte orkar se BC Luleå vs Nässjö som spelas ikväll kl 19.00. Jag väljer Besiktas vs Girona i damernas Euro Cup kl 18.00.

Godmiddag