Krymp ligan – spela 3 månader

Jag tippade fel. Balibrea tar inte över Jämtland utan det blev för mig mycket överraskande den assisterande coachen Keris, som får ett av de största jobben inom svensk basket. Jag är väldigt förvånad över att Jämtland med så höga ambitioner ger en så ung (29 år) coach det jobbet.

Han kommer från Lettland med fina baskettraditioner och han har spelat på hyfsat bra nivå och har varit assisterande både i Köping och nu i Jämtland med Chuck i flera år men jag är trots det förvånad. Kanske har han något lettiskt magiskt som han kan tillföra för att ta nästa steg.

Jag fick igår höra att Nikolaidis knappast blir kvar i Uppsala till nästa säsong. Även han vill liksom Gehrke komma vidare till lag med större resurser. Problemet är bara det att de lag som har större resurser i Sverige har redan klart med sina coacher. Det blir till att flytta utomlands för dem isf.

Ur led är tiden när det gäller sportsidorna i lokaltidningen VK/VF. Är det ingen som vågar klaga ? 

Eftersom tidningen numer helt saknar färska kvälls nyheter då borde konsekvensen bli att färre och färre bryr sig om att läsa den eller annonsera i den blaskan. VK känns numera som ett reklamblad med sina märkliga sektioner. 

Lokaltidningen VK/VF skriver numera ett par helsidor inför B-lövens nästa hemmamatch vilket innebär att B-löven inte behöver annonsera inför hemmamatcherna. Snacka om favorisering och sponsring.

Dagen efter match skriver man ingenting pga att man har tidig deadline. I stället hänvisar man till VK.se dagen efter. Hur kul är det. Undrar hur lång tid det tar innan vi får höra att Mediahuset på Västerslätt stänger ner.

När Umeå BSKT spelade i tisdags kväll mot Uppsala skrevs det inte något inför matchen i papperstidningen (hockeyn hade så klart 4 helsidor). Dagen efter basket matchen inte en rad men på torsdag fanns matchresultatet och tabell under resultat & tabeller. Thats it. Inget mer. Nada.

Vet du vem Marcellinho Huertas är ? Om inte så får du nu reda på att det är en pointguard från Brasilien som spelar med spanska Teneriffa i ACB ligan och i Champions League. Om du vill bli en bra pg då skall du studera honom och copiera honom i allt han gör. Gustav Hansson har han som idol.

Katie Oliver i Norrköping har ett intressant förslag till svensk basket:

– Om lag bara har råd att betala spelare 20 matcher på en säsong – låt oss krympa ligan och spela under tre månader. Om det inte fungerat under så lång tid, testa något annat. Om så bara för en säsong. Jag har haft lyxen att se hur det fungerar i andra ligor. Det var så de gjorde i Australien. De ändrade från sju månader till tre månader. De fick ett tv-avtal, det blev ett par laddade månader som fler riktade intresset mot ligan.

Godmiddag